Аудион, Пол Рич, Матю Диър, Гейзер и Филип Черников също са част от програмата във втората зала на великденския техно фестивал

На 3 април Solar Easter Trinity представя две зали с две отделни независими програми, които включват прецизен и качествен подбор на най-актуалните и добри артисти от световната техносцена.

Акцент във Floor 2 e Mарсел Детман, който заедно с Аудион, Пол Рич, Матю Диър, Гейзер и Филип Черников имат грижата техномузиката да изпълни "Интер експо център. В тази приятна задача от Froor 1 се включват още Сет Трокслър, Tale of Us, Пако Осуна, Андреа Олива и Валди.

Виж още: Запознай се с диджеите на Solar Easter Trinity, Floor 1

Това, което отличава Марсел Детман като артист, е, че той успява да "излее маслото" на Детройт в европейските "машини", да постави британския бас под контрола на чикагския саунд, да вземе класически части с абстрактни нюанси и да свърже вчера с утре и днес.

Марсел Детман съчетава изкуството на импровизацията с прецизната подготовка и така дава на техномузиката нещо свое, нещо запомнящо се. Той записва за лейбъла MDR и прави ремикси на Fever Ray, Junior Boys, Modeselektor и Scuba.

Според него техното не е нито движение без история, нито носталгия, изпълнена с копнеж. Какво точно е тази музика за него успява да предаде чрез емоцията, която влага в творчеството си. Ето защо именно той оглавява програмата на Floor 2, аргументират се организаторите.

Друго забележително име в селекцията  е Аудион. Той дебютира на електронната музикална сцена през 2004 г. с две EP-та - Kisses и The Pong, но разкрива способностите си едва в албума Suckfish (2005), включващ парчета като Just Fucking и Your Place or Mine.

2006-та е годината, когато излиза тоталният хит Mouth to Mouth, който и до днес е на челни позиции сред световните диджеи и издига Аудион като водеща фигура на музикалната денссцена.

След кратко затишие след 2009-а миналата година Аудион се завърна с нов албум - Audion X, както и с чисто ново аудиовизуално преживяване, наречено Subventicul - продължение на турнето Hecatomb (2009), което му спечели почитатели с хипнотичния си ритъм и визуализация.

Floor 2 тази година е белязан и от музиката на Пол Рич, гостувал на четири континента. Неговото оригинално присъствие, с качествени и хармонични технозвуци, допълнени от усещанията на емоционалната му душа, му печели световно признание.

През 2008 г. той създава свой собствен лейбъл - Quartz Rec, който се превръща в платформа за артистично изразяване, авангардни технозвуци и представяне на широка гледна точка за електронната музика.

Диджей, музикален продуцент, експериментиращ попартист, фронтмен - това са многото лица на Матю Диър, който може да бъде открит и под още три псевдонима: Audion, False и Jabberjaw - всяко с различна идентичност и стил. Той е съосновател на Ghostly International и Spectral Sound.

Ремиксите му на The XX, Шарлот Генсбур, Spoon, Hot Chip, The Postal Service и "Кемикъл брадърс" са високо оценени от самите изпълнители. Миксирал е за Get Physicals, Body Language и Fabric (Лондон).

Дебютният му студиен албум излиза през 2003-та под заглавието Leave Luck to Heaven и включва Dog Days - една от песните на десетилетието според Pitchfork Top 100.

Най-новият му албум е Beams (2012) - едновременно драстично отклонение, но и достоен наследник на албума шедьовър от 2010 г. Black City.

Гейзър е друго име от програмата на Floor 2, което със сигурност заслужава внимание. Насочил интереса си към техномузиката още на 15, той открива безкрайните възможности на новите звуци, които само синтезаторите и дръммашините могат да възпроизведат.

Днес, когато вече е любимец на фенове и критици, работата му с Minus Crew и постоянното търсене от най-известните клубове на няколко континента водят до живот в постоянно движение между столицата на техномузиката Берлин и останалия свят.

Албумът му False Light (2014) съдържа 10 парчета, които са описвани като музикална приказка от ударни, синтезатори и бас линии. Безстрашен в своите творчески експерименти, в които прекрачва границите на очакваното, вече десетилетие Гейзър държи своите фенове в постоянно напрежение за следващите си проекти.

Българското присъствие на Floor 2 e Филип Черников. Само на 24 години, а вече част от диджей селекцията на клуб "Ялта", той има афинитет към интелигентната, енергична и танцувална електронна музика.

Стилът му е повлиян от неговия идол в тази индустрия - диджей Любо Урсини, както и от култовите Марко Карола, Лучано, Дани Теналия и Ричи Хоутин.

Билети на цена 40 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg и клуб "Ялта".