Шоуто е част от общото европейско турне на бандите, а мястото е Зимния дворец на спорта в София

Възрадвайте се, фенове на тежката музика, защото те се завръщат в България. Метъл титаните Slayer и Anthrax имат дата за общ концерт у нас - 31 май 2016 г. Шоуто е част от общото европейско турне на бандите, а мястото е Зимния дворец на спорта в София.

Двете банди са част от т.нар. Голяма четворка на американския траш метъл, заедно с Metallica и Megadeth. За последно у нас всичките четири банди свириха през 2010 г. на "София Рокс", като концертът дори беше записан и издаден на DVD. 

Предстоящото шоу е в програмата на фестивала "Арена Музика". Интересното е, че друга група от Голямата четворка - Megadeth, също ще свири в столицата няколко седмици по-късно - на 7 юли 2016 г.

Събитието се организира от "София Мюзик Ентърпрайсис". Пропуските струват между 60 и 70 лв., като първите двеста продадени билета са на цена от 50 до 60 лв. В самия ден на концерта пропуските ще се продават на цена от 80 лв. 

В средата на миналата година Slayer издадоха последния си албум - Repentless, докато Anthrax пуснаха в продажба новата си "тава" For All Kings буквално преди няколко дни - на 26 февруари. 

Slayer са създадени през 1981 г. и са една от най-влиятелните траш метъл групи в света. Четворката в състав Tom Araya (вокали и бас),  Kerry King (китара), Gary Holt (китара) и Paul Bostaph (барабани) създава свой уникален и разпознаваем стил, който им печели любовта на милиони любители на твърдата музика. 

Видео: Slayer с нов, изключително мрачен сингъл​

Бандата е многократно номинирана за най-престижната награда в музикаланата индустрия "Грами",  а през 2007 г. печели статуетката за песента Eyes Of The Insane. През 2008 г. музикантите печелят второ "Грами" за сингъла Final Six. 

Метъл титаните издават в края на миналата година своя 12-ти студиен албум Repentless, който ще представят пред българска публика. Членовете на бандата описват най-новия си албум като агресивен, мрачен, бърз, и признават още, че записите за него са били голямо предизвикателство за тях.

Anthrax също се сформират през 1981 г. в Ню Йорк. Оттогава до днес групата в състав Joey Belladonna (вокали), Frank Bello (бас), Charlie Benante (барабани), Jonathan Donais (китара) и Scott Ian (китара) е продала над 10 млн. копия от албумите си и се е превърнала в една от най-популярните твърди банди в Америка. Също така музикантите експериментират с различните стилове, като през 1991 г. създават съвместно парче с Public Enemy.