През август групата издава и нов албум

Една от бандите от "голямата четворка" на американския траш и символ на тежката музика по принцип - Slayer, представи новото си парче When the Stillness Comes. Песента е част от предстоящия нов албум на групата, който ще съдържа общо 12 песни.

Това е второто парче, което групата записва след смъртта на един от основателите на бандата - китариста Джеф Ханеман, през 2013 г. Ханеман почина от цироза на черния дроб. Неговото място бе заето от Гари Холт, който заместваше Ханеман по концерти още от 2011 г. През 2013 г. групата беше напусната и от барабаниста Дейв Ломбардо, като на негово място в групата дойде Пол Бостаф.

Самата песен е вдъхновена от мрачното настроение на китариста Кери Кинг.

"Бяхме на турне из Европа, като трябваше да преживеем едно тричасово пътуване в един скапан миниван. Чувствах се отвратително на задната седалка, не говорех. Затова започнах да нахвърлям черни мисли. Става дума за един пич, който се събужда на местопрестъплението и осъзнава, че е избил всички. Много е яко", споделя Кинг.

Новият албум, който все още няма заглавие, се очаква да излезе през август. Това ще бъде първата тава, която Slayer пускат от 2009 година насам, когато излезе World Painted Blood.