Талантливата белгийка издава Reason в края на март, а през май гостува за първи път в София по покана на EventEase

Мястото е зала 3 на НДК, датата е 14 май, когато харизматичната Села Сю (Selah Sue) ще зарaдва всички почитатели на съвременното соул, реге и фънк звучене с концертно представяне на дългоочаквания си втори албум Reason. 

Албумът излиза на 30 март, а на музикалния пазар у нас е благодарение на "Орфей мюзик" - официален лицензиант на "Уорнър мюзик интернешънъл". 

Част от парчетата в него - като Alone, Won’t Go For More и Reason - са вече разпространени в интернет, за да загатнат на всички български фенове каква лична среща ги очаква с нежната белгийка.

Села Сю е само на 25 години, но вече има зад гърба си внушителна успешна музикална кариера, която заслужено буди възхищение и признание у любители и професионалисти.

Видео: Села Сю - This World

Пропита от идеализъм и романтизъм, присъщи за младата й натура, музиката на белгийката е лична, искрена и отправена точно към теб. Необяснимата симбиоза между нейния нежен глас и акустичната китара превръщат звученето й в смела смесица от електро рок, хип-хоп, соул, реге и фънк, която - забъркана с вдъхновяващи текстове, - няма как да те остави безразличен.

Понастоящем приказната Села сбъдва мечтите си, като доказва, че с хъс, талант и любов човек не познава граници.

Изпълнителката израства в малко белгийско село и пише песни още като тийнейджърка, без изобщо да вярва, че един ден ще стане певица. Въпреки това Села винаги е имала свое собствено отношение към музиката и се захваща с китарата от малка, вдъхновена от легенди като Лорин Хил, Ерика Баду и Боб Марли.

Сякаш нашега тя разпространява някои от парчетата си в музикалната платформа MySpace, като събира неусетно десетки хиляди гледания, което заслужено й носи вниманието на продуцентския лейбъл Because Music.

През 2011-а с тяхната подкрепа излиза първият й албум, който носи нейното име, като хитовете Summertime, Raggamuffin и This World още вълнуват феновете със завладяващото си дъб, реге и фънк звучене и неподправено емоционални текстове.

Оттогава Села Сю е неизменна част от всеки голям европейски фестивал, а албумът й вече е продаден в над 1 млн. продадени тираж по целия свят.

Виж още: Най-добрите музиканти в Европа

В момента белгийката работи усилено по промотирането на новия си албум Reason, с който поема на мащабно европейско турне. София е дестинацията за 14 май, когато всички български фенове имат възможността да потънат в емоционалната атмосфера, създадена от Села на живо в зала 3 на НДК.

Билети "Ранно пиле": 40-45 лв., само в магазин "Яко" на ул. "Граф Игнатиев" 43, или с резервация на тел. 0886 33 33 67

Онлайн и стандартни билети: 45-50 лв. в мрежата на Eventim.bg, "Пикадили", "Офис 1", ОМV, "Германос" и др.

Седящите места в ложи А и Б са с цени 60 лв.