В сбирката му с порнография имало колажи с детски лица, монтирани върху тела на възрастни, разкриват полицейските архиви от обиска на "Невърленд" през 2003-та

През 2003 г. полицията прави обиск в ранчото "Невърленд", докато разследва обвиненията в сексуално посегателство над деца, повдигнати срещу Майкъл Джексън.

Две години по-късно Краля на попмузиката е оправдан - но сега, седем години след смъртта му, на бял свят излязоха подробности от полицейския доклад за находките на управлението в Санта Барбара по време на претърсването, извършено от 70 униформени през ноември 2003.

Сред тях е и ужасяваща колекция с порнографски материали, която включвала колажи с детски лица върху тела на възрастни, както и материали, които според властите могат да бъдат използвани за склоняване на малолетните към бъдеща сексуална експлоатация.

С документацията се сдобил клюкарският сайт "Радар онлайн". Според американски медии архивът съдържа аудио- и видеозаписи, както и изображения от книги и списания, открити в калифорнийското имение на Джако.

Сред тях имало и актови снимки на подрастващи и младежи, които са от типа материали, използвани за сваляне задръжките на потенциалните млади жертви. Някои от материалите били в стил садо-мазо или изобразявали насилие над животни.

Ако беше признат за виновен по всички обвинения за упояване и блудство с 13-годишния тогава Гавин Арвизо, Джексън можеше да прекара 20 години в затвора, отбелязва "Венити феър". Той почина четири години сред оправдателната присъда, от сърдечна недостатъчност след свръхдоза пропофол, поставена от лекаря му.

Виж още: Най-мръсната тайна на Майкъл Джексън

Представител на окръжното полицейско управление в Санта Барбара уточнява в изявление до "Венити феър", че някои от разпространените документи са копия на полицейски доклади и снимки, направени от персонала като доказателствен материал, примесени със съдържание от интернет или други неназовани източници. Полицейското управление не е разпространявало официално документи и снимки до медиите. Всички доклади и фотографии от обиска са били предоставени на обвинението и защитата."

Събраната документация рисува мрачен и плашещ образ на Джексън, коментира следовател по делото пред "Радар онлайн", където се появиха и видеокадри от обиска.

Материалите изобличават Джексън като манипулативен хищник, пристрастен към наркотиците и секса, който използва кръв, сексуално наситени изображения от животински жертвоприношения и извратени сексуални актове между възрастни, за да подчинява децата към своята воля, твърди друг източник на сайта.

Според него Джако имал също отблъскващи и откровено шокиращи кадри с изтезания на деца, актови снимки на пълнолетни и непълнолетни, както и фотоси на жени в садо-мазо стил.

Източник: сп. "Венити феър", "Радар онлайн"