Въпреки неочакваната операция на гърба легендарният руски фигурист също пристига у нас, за да усети атмосферата на зала "Арена Армеец" - и потвърди звезден състав от спортисти за шоуто, сред които и актуалния световен шампион

21 топфигуристи са потвърдили участието си в шоуто "Кралете на леда" в София. Актуалните олимпийски и световни шампиони излизат за първи път един до друг в един-единствен спектакъл в подкрепа на руската легенда Евгений Плюшченко, който беше застигнат от нова коварна травма на гърба.

След няколко консултации с личните си лекари той е получил забрана да излиза на леда през следващите шест месеца, но за да не разочарова феновете на фигурното пързаляне у нас, е решил да им подари най-грандиозното шоу от серията Kings On Ice, правено някога, съобщиха организаторите от българска страна.

"Изключително благодарен съм за подкрепата, която ми оказаха всички тези големи имена в спорта. Съжалявам, че няма да мога да се пързалям в последната част от шоуто в "Арена Армеец", но ще се опитам да бъда там и да усетя атмосферата лично. След като разбрах какъв е интересът към това събитие в България, с моя екип решихме да подарим на феновете нещо специално. Уверявам ви, че такъв състав от фигуристи не се е събирал до момента и вярвам, че такива големи имена ще запалят у младите страстта към този спорт. Кой знае, може някой ден един от зрителите в залата да стане следващият Плюшченко!", коментира звездата.

Новите имена в "Кралете на леда" са:
Хавиер Фернандес (Испания) - световен шампион за 2015 г. и четирикратен европейски шампион (2013-2016 г.),
бронзовият медалист от световното Джони Уиър (САЩ),
Иван Ригини (Бариев) - трикратен шампион на Италия,
Анет Дитрт (Германия) и Яник Бонер (Франция) и руснаците Анастасия Мартюшева и Константин Гаврин - две от най-добрите двойки в света.

Със специални изпълнения ще се включат още Ксения Коробкова (Русия), Татяна Розанова (Русия), Никита Михайлов, Андрей Косицин, Александър Якушин, Алексей Моторин и Иля Гурилев.

В списъка са и рекордьрите на "Гинес" за най-дълго задно салто на лед (6,09 м) Александър Любченко и Жан-Денис Санчис, които записаха специално послание към публиката.

Към тези имена се присъединяват и вече обявените Брайън Жубер, Аделина Сотникова, Филип Канделоро, Томас Вернер и Флоран Амодьо.

Освен на първокласни съчетания от олимпийските шампиони на Чехия, Русия, Испания, Германия, Франция и Швейцария, публиката в ледената арена ще се наслади и на музикални шедьоври. Виртуозът на цигулката Едвин Мартон, свирил със звезди като Дзукеро, Сийл и Глория Гейнър, се включва в шоуто редом до звездите на фигурното пързаляне с изпълнения на своя "Страдивариус", а на сцената непосредствено до пързалката застават музикантите от Виенския Щраус оркестър.

Запазват се и промоционалните цени на билетите за "Кралете на леда". Все още могат да бъдат закупени билети на цени от 58 до 98 лв.

Официални каси: бензиностанции OMV, "Арена Армеец", веригите магазини "Пикадили", "Техномаркет", "Технополис" и "На тъмно", билетен център НДК и официалните каси на Eventim.bg в цялата страна.