Л-карнитин и малинови кетони допринасят за намаляване на теглото с кафе "Витаголд"

Новото кафе "Витаголд" (Vitagold.bg) прави отслабването още по-лесно! То е разработено в сътрудничество на швейцарска лаборатория, известна с изследванията си в сферата на диетологията, и водеща биотехнологична компания от САЩ - производител на нов клас кафета и продукти за отслабване, които са одобрени от Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA).

Новото кафе "Витаголд" допринася за:
- Лесно изгаряне на натрупаните мазнини около корема, талията, бедрата и задните части;
- Цялостно решаване на проблемите със затлъстяването и целулита;
- Стопяване на натрупаните килограми след раждане;
- Запазване на оптималното тегло и за поддържане на добрата форма;
- Анти-ейдж и антиоксидантен ефект.

Напитката предизвиква т.нар. "3D ефект", при който активните съставки действат в три различни направления:

1. Намаляват апетита, създават чувството за ситост и потискат усещането за глад (апетитсупресор);
2. Засилват процесите на разграждане и изгаряне на мазнините в клетките (термоефект);
3. Очистват организма от натрупаните в процесите на метаболизма токсини и ненужни вещества (детокс ефект).

Освен че водят до загуба на излишно тегло, основните съставки в кафе "Витаголд" имат подмладяващ (анти-ейдж) ефект, пречистват червата и се отразяват добре при хора с кожни проблеми, например акне.

Кафе "Витаголд" е смес от най-ефективните съставки за отслабване, които са известни на науката: инстантно кафе 2584 mg, малинови кетони 233mg, синетрол 21mg, зелено кафе 5mg, хром 55mcg.

Какво представлява аминокиселината Л-карнитин

Л-карнитинът е вещество, което само се синтезира в тялото. Карнитинът е дериват на аминокиселините лизин и метионин. Името му произлиза от факта, че е извлечен за първи път от месо (carnus).

Л-карнитинът не се смята за хранителен елемент, защото се произвежда в тялото - в черния дроб и бъбреците, - и се съхранява в скелетните мускули, сърцето и мозъка, както и в други тъкани. Производството му не може да отговори при определени нужди на организма, например завишаване на енергийните нива, и затова може да се смята за "условна хранителна съставка". Съществува в две форми: Л-карнитин (изомер) и Д-карнитин, като само "Л"-формата е биологично активна.

Л-карнитинът е отговорен за транспорта на мазнини (дълговерижни мастни киселини) в центровете за производство на енергия в клетките, известни като митохондрии. Това е мястото, където мастните киселини се окисляват и се отделя енергия, която е от съществено значение за всички клетъчни процеси.

Казано накратко, Л-карнитинът помага на тялото да преобразува мастните киселини в енергия, която е необходима както за мускулната тъкан, така и за всички други дейности в целия организъм.

Какво са малиновите кетони

Малиновите кетони са веществата, които придават характерният аромат на малината. Те обаче се свързват не само с дъхавия плод, но участват също в редуцирането на мазнини и загубата на тегло.

Проучвания сочат, че малиновите кетони намаляват риска от рак на черния дроб и увреждане на клетките.

Доскоро подценявано химическо съединение, днес малиновите кетони придобиват все по-голяма слава като помощници в борбата с наднорменото тегло и натрупване на подкожни мазнини. Това е научно подкрепено от изследване, осъществено през 2010 г. от Корейската администрация по лекарствата и храните, която е установила, че кетоните подпомагат окисляването на транскиселините - а това означава, че мазнините се превръщат в енергия.

Приемът на малинови кетони благоприятства състоянието, известно като кетоза, при което запасите от глигоген в черния дроб са изразходвани, а мускулният глигоген - също, следствие от нисковъглехидратна диета или недостатъчен техен прием на въглехидрати. То предизвиква механизъм, наречен "бета окисление".

Чрез него организмът обработва мазнините (триглицерол), за да осигури три киселинни вериги и една молекула глицерол. Това е т.нар. "липолиза", при която мазнините се транспортират вън от клетката и се метаболизират в глюкоза. (Подобна функция изпълнява Л-карнитинът). По този начин се осигурява енергия на тялото и потискане на глада.

В природата кетоза се получава само когато нивата на гликоген в черния дроб са изчерпани и това дава отговор защо досега се налагаше да се намалява (или изключва) въглехидратният прием по време на диети, чиято цел е редукцията на подкожни мазнини и телесно тегло. Благодарение на малиновите кетони, които изкуствено предизвикват кетоза, тялото изпада в липолиза независимо че се храните нормално.

Малиновите кетони стимулират и отделянето на хормон, наречен адипонектин. Този хормон е от съществено значение за метаболизма, защото преработва излишните калории и не позволява тяхното складиране под формата на подкожни мазнини - най-вече около коремната област, ханша и бедрата.

Адипонектинът подобрява и инсулиновата чувствителност, намалявайки нивата на кръвната захар. Понижава кръвното налягане и предотвратява атеросклерозата - втвърдяването на артериите.

Как тези две съставки работят в комбинация,

синхронно (в синергизъм), когато са приети под формата на хранителна добавка:

Кетозата е състояние, при което използвате запасите от мазнини като енергиен ресурс. При този процес се отделят като остатъчен продукт кетонни тела. За да предизвикате това състояние, трябва да изразходите гликогеновите запаси, а чрез тяхното изчерпване сте застрашени от загуба на мускулна маса.

Тук на помощ идва приемът на малинови кетони, които предизвикват изкуствена кетоза. След като отделянето на мазнини от клетката започне, се намесва Л-карнитинът, който играе транспортна функция, т.е. подпомага "отвеждането" на мазнините от клетките през клетъчните мембрани до митохондриите - "пещите" на организма.

Това е необходим процес, тъй като мастните киселини не могат да преминат сами през мембраните - те са непропускливи. Щом мастните киселини изгорят, се получават отпадъчни продукти (кетонни тела). Л-карнитинът се свързва отново с тях и така неговото действие е двойно - прекарва мазнините през клетките и отвежда ненужните продукти.

Американското кафе, по формулата на която е направено "Витаголд", е най-продаваният продукт за отслабване в САЩ, Австралия и още 40 държави. У нас то се предлага на изгодна цена, като една опаковка стига за 10 дни. Търсете в аптеките без рецепта!

Източник: "Витаголд"