Според учените в малините има вещества, които разграждат туморите

Една от основните цели на науката в последните години е да намери решение за борбата срещу рака. Голяма част от учените пък се обръщат към природата за решение на въпроса.

Експерименти

Така например изследователите обаче от от американският университет Клемсън са установили, че малините имат свойството да унищожават раковите клетки. Учените са провели тестове върху животни, които са потвърдили теорията им.

Изследователите давали на животните извлек от малина и в резултат 90% от клетките на тумора измирали.

Отдавна вече са известни свойствата на малините като антиоксидант. От университета в Южна Каролина пък са направили крачка напред и вече са убедени, че в тях има и особен противораков компонент.

Нещо специално в малините

Те се позовават на факта, че нито един от известните антиоксиданти не е способен да разруши на 90% раковите клетки. Освен това очевидно ракът е ликвидиран от определено съчетание на вещества, съдържащи се в малината.

Доскоро учените предполагаха, че само някои сортове малини могат да убиват рака – примерно черната малина. Но изследователите доказаха, че това не е така. С тумора се справят всеки сорт малина.

Този плод притежава и други полезни свойства. В него има много витамин С, който е важен за мъжката плодовитост, и магнезий, който участва в производството на тестостерон.

Източник: "Дейли мейл"