Изключителна загриженост за служителите на фалиралата Корпоративна търговска банка прояви избягалият в Сърбия неин бос Цветан Василев

В публикация на сайта си, адресирана специално до тях ("а не към тези, назначени от БНБ и нейните некомпетентни квестори"), той разкритикува всички, които не са защитили екипа на банката.

Чак в послеписа на текста си, Василев пояснява, че десетки служители на КТБ са били съкратени от квесторите на банката, 

като на тяхно място се появили "случайни хора" с чувствително по-високи заплати

Всъщност България напоследък уважава човешките права само на мърши, които слугуват на идеолозите на бленуваната от някои Прокурорска Република България, пише той.

Според банкера в изгнание, екипът на КТБ е бил мишена на "поквареното Следствие и Прокуратура в животинския им стремеж да „фабрикуват доказателства" по заповед "от бункера Берлин (хотелът, посочван от Василев и близките до него като щабквартира на Делян Пеевски-б.р.)".

Василев се възмущава, че служителите на останалите банки не вземат отношение и "сякаш са имунизирани срещу това да им се случи нещо подобно".

"Не мога да разбера обаче позицията на синдикатите! 

На тях не би трябвало да им е безразлична съдбата на всеки отделен човек, особено неправомерно съкратен в нарушение на българското трудово право!", продължава банкерът и допълва, че Омбудсманът би трябвало да помогне на потърпевшите граждани.

От Константин Пенчев, Цветан Василев се прехвърля към наследилия го начело на Върховния административен съд Георги Колев, който прочел "максимално бързо "смъртната присъда" на КТБ АД" - според него, заради място в Конституционния съд.

Банкерът засяга медийната ситуация в държавата, 

като споменава "драскачите на Прокопиев" и "медийните клоаки на Пеевски"

"Вярвайте, че служителите на нито една от останалите банки в подобна ситуация не биха се радвали на респекта и уважението на своите клиенти! Затова ни завиждаха! Защото бяхме по-добри, по-коректни, по-етични и по-успешни!", категоричен е Василев.

Виж още: Хампарцумян: Цветан Василев злоупотреби с Иван Искров

Източник: Vassilev.bg, Би Ти Ви