Коментарът на банкера е по повод клипа, на който Василев и Искров пеят народната песен "Назад, назад, моме Калино"

Банкерът Цветан Василев най-вероятно е злоупотребил с приятелството си с гуверньора на БНБ Иван Искров по повече от един начин. Това бе коментарът на изпълнителния директор на "УниКредит Булбанк" Левон Хампарцумян в "Тази сутрин" по Би Ти Ви, след като по медии бе разпространен музикален клип. На него Василев и Искров в приятелска прегръдка пеят възторжено "Назад, назад, моме Калино".

Според Хампарцумян видеото е вид телеграма

или поне изглежда като такава, идваща да обяви, че Василев разполага с компрометираща информация, която може да бъде споделена. 

"Ако някой знае за престъпление и не го сподели с институциите, то това само по себе си е престъпление. Да знаеш за престъпление и да не го съобщаваш, не е особено етично и не е законопослушно", коментира банкерът.

По думите му, ако не се бяха случили нещата с КТБ, 

"този клип щеше да има стойност за фамилни архиви

В момента е обект на публично внимание заради нещата, които са се случили предполагаемо след това".

Хампарцумян добави още един акцент: "Въпросът е дали обществото трябва да бъде подчинено на това, което му подават хора в затруднено положение, или да се увеличат усилията, за да се разбере какво е станало, да се концентрираме върху факта, че с огромен публичен ресурс беше злоупотребено".

Източник: Би Ти Ви