Причудливи теории вещаят края на всичко чрез войни, антихрист и Второто пришествие

В началото и края на всяка година по традиция има редица предсказания за края на света. Ужаси и катаклизми се вещаят всяка година, хора намират нови тълкувания на пророчества от преди векове, нови пророци се проявяват, а все се намира и някой, който да каже, че Бог му е говорил и му е казал точния ден и час за края на света.

Практиката показва, че досега светът не е свършил и май-скоро няма и намерението да преминава в състояние на апокалипсис. Но все пак е интересно да научим какви са евентуалните причини за свършека на всичко именно през 2016 г.

Английският таблоид "Метро" публикува петте предсказания, че тази година светът ще срещне своя край:

1. Още на Св. Валентин 

Това е по-скоро шега, а не сериозно предказание (сякаш има някаква особена разлика). Във филма "Ловци на духове 2" жена заявява пред героя на Бил Мъри, че извънземните са я предупредили, че свършекът на света се очаква през 2016 година навръх празника на влюбените - Св. Валентин.

2. Световна война и глобално унищожение

Според пастор Рикардо Салазар, доста популярен в YouTube, краят на света ще започне през 2016 г., но ще завърши през 2020 г., когато на Земята ще се появи самият антихрист. Господ съобщил на преподобния тези подробности. Всичко ще започне с военни действия на Китай срещу Япония през февруари, към юни конфликтът ще е глобален, а всичко ще приключи на 25 октомври. 

Виж още: 10 реални причини за края на света​

3. Антихристът Обама

Според привърженика на теорията на конспирациите Давид Монтен в Библията било ясно указано, че именно Барак Обама ще бъде превъплъщението на Антихриста. Той ще разруши света, както е предречено в Апокалипсиса, точно на 6 юни тази година.

4. Полюсите ще се обърнат

През 2011 година (предполагаем) учен от НАСА доктор Салватор Конте предрече, че магнитните полюси на Земята ще сменят местата си именно през 2016 г. вследствие на работата на ХААРП.

Виж още: Любими закони на Мърфи

5. Второто пришествие и краят на библейските цикли

Според сайта Знакът на Звяра (The Mark of the Beast) през 2016 г. ще приключат 70-те юбилейни цикъла, описани в свещените книги. В края на този период от 3431 години, Христос ще се върне на Земята и ще отведе децата Божии в райския Ханаан. А останалите, както и самата Земя, ще бъдат обречени на абсолютно унищожение.

Източник: metro.co.uk