Kwabs, Stereo MCs и Milow се присъединяват към Роби Уилямс, а една от най-добрите британски групи е потвърдена за хедлайнър във втория ден

След като Бургас възобнови най-мащабния музикален проект у нас Spirit of Burgas, дойде време да научим имената на част от останалите изпълнители, които ще се погрижат за добрия фестивален дух.

Сред вече потвърдените, освен звездата Роби Уилямс, са неостаряващите Stereo MCs, новата голяма звезда на Великобритания Kwabs, белгиецът Milow, а също така групи от Румъния и Република Македония.

На 7 август Роби Уилямс се качва на фестивалната сцена край морето с двучасов гиг в рамките на турнето Let Me Entertain You. Освен него обаче родната публика има възможност да чуе и наскоро нашумелия Квабена Адйепонг, по-известен като Квабс.

Сравняваният със Сийл британец, роден в Гана, е смятан за следващата най-голяма звезда на Острова. С хитовете си Last Stand, Perfect Ruin и особено Walk Квабс оглави повечето европейски класации.

Учил джаз и определян от критиците като "феномен", 24-годишният Квабс идва със свой бенд и едночасов сет, подготвен специално за фестивала, а месец по-късно трябва да излезе и дебютният му албум Love + War.

Преди него на сцената ще видим и изпълнителя на един от най-големите хитове на 2008-а - кавър, който надмина дори оригинала си, макар и дело на звездните Фифти сент, Джъстин Тимбърлейк и Тимбаленд. Акустичната версия на Ayo Technology в изпълнение на Милоу, гледана над 50 млн. пъти, ще прозвучи на живо и в Бургас.

За последните няколко години белгийският певец и текстописец се превръща в едно от най-вълнуващите имена от попсцената. Обявен за най-добър белгийски изпълнител от MTV, от Милоу очакваме да внесе романтика с лиричното си изпълнение край Черно море.

В първия ден ще видим и Stereo MCs, които още с първото си появяване на родна земя завладяха сърцата на хиляди. Култовата формация изгрява преди цели три десетилетия, 1985 г., когато рязко обръща посоката на хип-хопа с мощен саунд - смесица от брейкбийт, фънк, соул и рап, която по-късно светът ще нарече "брит-хоп".

С хитове като Black Gold и Connected колоритните британци ще разтресат бургаския плаж, докато фойерверките от шоуто на Роби Уилямс са все още по небето.

Сцената на "На тъмно" също е подготвила богат списък с изпълнители - както любими родни групи, така и гости от съседните Румъния и Македония. Сред първите потвърдени имена са BASSKA (Румъния), Conquering Lion (Македония), Миленита, Kotarashky and the Rain Dogs, Ogi 23, "Мерудия", "Северозападняците", Rebelites, диджей Balcan Mash и Toy Letters.

За 8 август организаторите са потвърдили и хедлайнър, който ще бъде обявен до края на май, като засега издават само, че това е британска група, обявена за една от най-добрите на XXI век.

Промобилетите на цена 150 лв. за двата дни на фестивала ще се продават до 17 май, а от 18-и цените стават 150 лв. за 7 август, 60 лв. за 8 август и 180 лева за целия фестивал.

Билети може да закупите от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, включително OMV, EasyPay, "Пикадили", "Техномаркет", "Технополис", "На тъмно", билетен център НДК. Подробности - на SpiritOfBurgas.com.