Колко приблизително би ни излязло пътуване до родното Черноморие

По-евтино ще пътуваме това лято до морето. Това показва проучване на Нова телевизия какви биха ни били пътните разноски, ако решим да отскочим до българското Черноморие.

С автобус

Един от най-използваните начини за пътуване до морето е с автобус. Там билетите ще бъдат с до 15% по-евтини. Двупосочен билет София-Бургас е 45 лв. До Варна и обратно - 50 лв., а до Ахтопол - 68 лв.

"Най-голямото намаление при цените на автобусните билети е до Бургас. Откакто пуснаха магистралата, намаля пътникопотокът", коментира Галя Топалова от Сдружението на автобусните превозвачи.

С влак

Пътуване с влак от София до Бургас в двете посоки струва 30 лв., а от София до Варна и обратно с БДЖ ще ни излезе 35 лв.

Все пак пътуването с влак има и своите неудобни страни, тъй като то трае часове, а обстановката във влаковете на БДЖ в повечето случаи е далеч от приятна.

С личен автомобил

Личният автомобил остава предпочитан транспорт за мнозинството от българите. При настоящите цени на горивата пътуването до морето и обратно на бензин би излязло около 140 лв. в зависимост от разхода на гориво на конкретния автомобил. Ако колата е на газ, сумата пада наполовина.

Разбира се обаче, цените на горивата могат да се променят до идването на лятото. Все пак промените едва ли ще доведат до някакви драстични повишения в необходимата за пътуване сума.

Източник: Нова телевизия