Грузинската оперна звезда Анита Рачвелишвили гостува като Кармен в Пловдив тази сряда, 9 ноември

Оперната певица Анита Рачвелишвили гостува за първи път у нас в операта "Кармен". Мецосопраното пее под тепетата на 9 ноември, когато Колодрума става най-новата сцена за световноизвестната творба от Жорж Бизе.

Спектакълът поставя началото на поредицата "Opera Gold в "Колодрума", която има амбицията всеки месец ще поднася по едно представление с най-актуални и популярни имена от оперния свят.

Анита Рачвелишвили е родена в Тбилиси и още като студентка в консерваторията там дебютира като Мадалена от "Риголето" и Олга в "Евгений Онегин". Впоследствие е поканена в Италия, където изгрява като Кармен в оперния театър "Ла Скала".

През годините гласът й се разлива в някои от най-големите концертни зали по света: "Карнеги хол" и "Метрополитън опера" в Ню Йорк, "Дойче опера" в Берлин, "Арена ди Верона". Сравняват я с огън на сцената заради жаркото й присъствие и страстта, която влага в изпълненията си.

Вокалната дарба, в комбинация със завладяващо присъствие, открояват младата певица и я превръщат в най-огнената Кармен на международно ниво в наши дни.

Огненият образ и вокалната мощ на Анита Рачвелишвили се разгръщат сред внушителен декор под режисурата на Огнян Драганов. В основните роли са още: Михаил Шeшаберидзе (Дон Хосе), Венцислав Анастасов (Ескамилио) и Йоана Железчева (Михаела).

Диригент е Вилиана Вълчева. Участват още: солисти, хор, балет и оркестър на Държавната опера в Стара Загора плюс Детско-юношеската студия за опера и балет "Маргаритки". 

"Кармен" се играе довечера от 19 ч. в многофункционалната зала "Колодрума" благодарение на фондация "Орлин Анастасов" и "Дунав концерт".

"Предстои да видим една мащабна постановка, смея да твърдя грандиозна. Огромните размери на сцената  и големината на залата ни позволиха да построим нещо наистина впечатляващо... Ще има много голяма масовка, която включва коне, а участието на Прабългарска школа за оцеляване "Бага-Тур" е гаранция за динамично и доста интересно преживяване", споделя именият български оперен певец Орлин Анастасов, съорганизатор на спектакъла.

Билети ще намерите в мрежата на "Ивентим" и в билетния център пред Община Пловдив на цени от 20 до 50 лева.

Източник: Key Events & Communication