Актуалните актьорски изяви на Ед Скрейн, Фифти сент, 100 Кила, Еминем, Айс Кюб, Куин Латифа, Ти Ай, Лудакрис, Мос Деф, RZA, Ники Минаж, Андре 3000...

От рапърите стават отлични актьори - доказателствата не са малко, а най-новото е Ед Скрейн. Синеокият 32-годишен британец е играл Даарио Нахарис от "Игра на тронове", а в предстоящия "Дедпул" е злодеят Аякс.

В момента той е по кината в премиерния "Транспортер: Ново начало", където заменя Джейсън Стейтъм в една от емблематичните му роли. Събрахме още актуални примери за рап звезди, които се изявяват пред камерата не само в своите клипове.

Фифти сент, по-известен във филмовите среди като Къртис Джаксън, участва в боксовата драма на Антоан Фукуа "Обратен гард", където главната роля се изпълнява от Джейк Джиленхол.

Фаворит за главната роля вместо него бил Еминем, чието участие обаче се ограничава до саундтрака. Белият рапър избра музиката пред киното, макар че актьорският му талант беше оценен още в "Осма миля" (2002), който довечера слага началото на септемврийска поредица филмови драми по Тв 1000, всеки понеделник в 21,30 ч.

100 Кила също има актьорски опит - първо от "Домашен арест", а предстои да го видим и в друг комедиен сериал, "Столичани в повече". В сезон 9, който тръгва от 25 септември, той е студентът по музика Цанко, съквартирант на отец Григорий в Студентски град.

След двете части на "Внедрени в час" Айс Кюб участва и в продължението на "Ченге за един ден", озаглавено "Мисия Маями".

В комедия с Кевин Харт е участвал и рапърът Ти Ай, чието истинско име е Клифърд Джоузеф Харис-младши. Тази пролет той се опяви по бял потник в "Пандиз експерт" на Итън Коен, където участва и Уил Феръл.

Най-успяла в актьорската си кариера изглежда Куин Латифа, която дори е била номинирана за "Оскар" заради поддържащата женска роля (на надзирателка в женски затвор) в мюзикъла "Чикаго" (2002). Сред най-новите й превъплъщения е легендарната блус певица Беси Смит. Рапърката сама изпълнява и седем от песните в саундтрака на Bessie (2015), който е продукция на HBO.

Лудакрис е сред основните лица в актьорския ансамбъл от "Бързи и яростни", а на този кадър от тазгодишния филм 7 героят му Теж Паркър позира до жълто ферари.

Мос Деф, известен още под името Ясин Бей, пое една от най-култовите роли в "Пътеводител на галактическия стопаджия" (2005) - извънземния Форд Префект, а в "Лесна плячка" го гледахме като героя на Самюъл Джаксън от "Джаки Браун", на младини.

Последният завършен филм с Пол Уокър - "Престъпно предградие" / Brick Mansions, е продуциран от Люк Бесон, който е и сценарист. Покойният актьор е в ролята на ченге под прикритие и си партнира с рапъра от "Ву Тан клан" RZA, който играе престъпен бос.

Ники Минаж партнира на Лесли Ман, Камерън Диас и Кейт Ъптън в "Отмъщение по женски".

Андре Бенджамин (Андре 3000) от дуото "Ауткаст" през 2013 г. изигра бога на китарата Джими Хендрикс в биографичната драма All Is by My Side.