Първи кадри с две от най-култовите превозни средства във фантастичното кино, които се завръщат на големия екран - плюс подробности за новата звезда в космическия Star Wars флот - кораба "Призрак" от "Междузвездни войни Бунтовниците"

Видяхме батмобила покрай първата снимка на Бен Афлек като Човека прилеп, но професионалната фотография е къде-къде по-детайлна - признава го и режисьорът на "Батман срещу Супермен: Dawn of Justice" Зак Снайдър, който тези дни сподели кадъра в "Туитър".

Виж още: Ето го Бен Афлек като Батман! Сравни го с предишните

В американските медии коментират, че това има значение най-вече за хлапетата, които ще настояват родителите да им купят новата играчка, когато наближи премиерата на филма през 2016-а.

Така ще бъде със сигурност и с "Хилядолетния сокол", който е популярен сред днешните хлапета и от детското меню в заведенията за бързо хранене - след като формата му, по признанията на самия Джордж Лукас, била вдъхновена от хамбургер. 

Една от най-популярните играчки на "Хасбро" за феновете на сагата е в продажба от 1979 г., а преди няколко години актуализираната й версия за 150 долара, най-голямата и най-автентичната, беше насочена към новото поколение зрители на анимационния сериал "Войната на клонираните" 

Виж още: Защо Ал Пачино отказал ролята на Хан Соло

Корабът на Хан Соло, който летя за първи път в "Междузвездни войни: Епизод IV" през 1977 г. и в следващите два филма, се завръща в продължението на старата трилогия, "Епизод VII", по кината следващия декември.

"Хилядолетният сокол" в "Империята отвръща на удара", когато каца в Облачния град на своя предишен собственик Ландо Калрисиян

Снимките текат в Абу Даби, Ирландия и Великобритания, където тези дни се появиха "папарашки" кадри от снимачната площадка, с макети на "Хилядолетният сокол" и бунтовническия X-образен изтребител в естествена големина.

Виж още: Филмите с продължения в киноафиша догодина

Матю Майът снимал от въздуха рекламни фотографии за авиационната школа AirBourne Aviation и едва когато се прибрал вкъщи, открил какви кадри е уловил. 

Понеже били заснети над бившата база на кралските ВВС "Грийнъм Комън", първоначално той останал с впечатление, че са някакви експериментални летателни средства - но като Star Wars фен бързо разпознал два от най-култовите космически кораби в сагата.

Нов звезден кораб на име "Призрак" и неговият екипаж пък са в центъра на поредния анимационен сериал, който въвежда още герои във вселената на Star Wars и показва зараждането на бунта срещу Империята.

Действието в "Междузвездни войни: Бунтовници" се развива между Епизод III и Епизод IV, като хвърля мост между новата и старата трилогия, а дизайнът е повлиян от работата на оригиналния художник на космическата сага Ралф Макгуайър.

Премиерата му по света и у нас е на 4 октомври по "Дисни чанъл", с едночасов специален епизод, озаглавен "Бунтовническа искра".

"Призрак" и тийнейджърът Езра - един от екипажа му, заедно с каубоя джедай Канан Джарус, пилота Хера, "мускула" Зеб, лудата глава Сабин и своенравния стар дроид астромеханик Чопър