Седмото поколение на Corvette Stingray ще поведе състезателните автомобили на старта на "Най-големия спектакъл в моторните спортове" ("The Greatest Spectacle in Racing") в неделя, 26 май, 2013 година на пистата Indianapolis Motor Speedway.

С това ще бъде отбелязано рекордното 12-то участие на Corvette в ролята на официален пейскар, като началото на тази традиция е поставено през далечната 1978 година.

"За нас е чест да дадем своя принос за премиерата на новия Corvette Stingray на прочутия "тухлен" овал ("Brickyard") и да спомогнем за продължаване на традиционната връзка между марката Chevrolet и състезанието Indianapolis 500", каза по случая Джим Кембъл, вицепрезидент състезателни автомобили и моторни спортове на GM. "Динамичните показатели на новия Corvette Stingray, модел 2014 година, са вдъхновени от професионалния автомобилен спорт и това прави престижното състезание още по-подходящо за целта."

Наред със завръщането на марката Chevrolet като доставчик на двигатели за състезателните болиди през 2012 година, официалният пейскар в лицето на Corvette Stingray затвърждава една дългогодишна традиция на прочутата писта, започнала още в ранните дни на легендарното овално трасе "Brickyard", чиято старт-финална линия все още е застлана с тухли.

"Chevrolet е страхотен партньор на нашата писта", сподели Джеф Белскъс, президент и изпълнителен директор на Indianapolis Motor Speedway Corporation. "Tази връзка се засилва още повече през настоящата година с появата на новото поколение на Corvette, което ще поведе изключително талантливите състезатели на старта на предстоящата надпревара."

Официалният пейскар е със специално синьо лаково покритие Laguna Blue Tintcoat с традиционната емблема на Indianapolis 500 на вратите и това, наред със задължителните за пистата допълнителни мерки за безопасност и стробоскопичните сигнални предни светлини са единственото, по което Corvette Stingray Pace Car се различава от своите серийни събратя. 

За да поведе уверено групата от болиди IndyCar моделът не се нуждае от никакви модификации на изцяло новия двигател 6.2L LT1, който разполага с последната дума на модерните технологии - система за директно впръскване на гориво, променлива система на газоразпределение и система за изключване на част от цилиндрите Active Fuel Management, които спомагат за максимално ефективно постигане на максималната мощност от 450 конски сили на модела. Освен това, Corvette Pace Car разполага и с предназначения именно за употреба на състезателни трасета спортен пакет оборудване Z51.

Corvette Stingray Сoupe, модел 2014 година ще отбележи своя пазарен дебют в Съединените щати през тази есен, а в Европа моделът ще започне да се предлага към края на годината.