Попзвездата плати близо 300 хил. долара за три чифта боти "Броненосец" на покойния Александър Маккуин

Лейди Гага се похвали в "Инстаграм" с най-новата си модна придобивка - три чифта боти "Броненосец", създадени от покойния дизайнер Александър Маккуин. Те бяха обявени за продажба на благотворителен търг в полза на УНИЦЕФ, който певицата спечели срещу близо 300 хил долара.

Ботите са от колекцията пролет-лято 2010, но така и не са пуснати в продажба, а началната им цена била 10 хил. долара. Гага била твърдо решена да притежава и трите чифта, затова наддавала до края.

Попзвездата ги определи като "дар свише" и ги пробва на балкона си в Манхатън, за да демонстрира, че са точно нейният размер.

Макар да носят името "Броненосец" заради необичайната си форма, обувките са изработени в Италия от дърво и кожа на питон. Идеята била да се слеят с краката, създавайки илюзията за балерина, която е застанала на палци.

29-годишната Лейди Гага не за първи път си купува реликва на Маккуин, който се самоуби през февруари 2010 г. - преди три години тя плати рекордна сума, за да откупи негова рокля от предишната й притежателка, като надвиши неколкократно прогнозираната цена.

Както се вижда от фотосесията в "Инстаграм", заснета от годеника й Тейлър Кини, ботите имат специално място в дома им, където бяха поставени под старателно почистен стъклен похлупак, като музеен експонат.

Източник: в. "Дейли телеграф"