Ана Еверс, която беше Мис Юни в тазгодишния календар на "Пирели", е обявена за номер 1 в анкетата на Models.com

Кендъл Дженър, която е полусестра на Ким Кардашиян, определено набра най-много популярност през 2015 г. (нейна е и най-харесваната снимка в "Инстаграм")... но в професионалните среди излъчиха като номер 1 Ана Еверс.

Фотогалерия: Кендъл Дженър - кралицата на "Инстаграм"

Класацията на Models.com е резултат от анкета сред най-сведущите в бранша, а освен като Мис Юни в тазгодишния календар на "Пирели", победителката се появява в реклами на "Шанел" и по кориците на списание "Вог" в Англия, Китай и Франция.

23-годишната германка, определяна като "новата Клаудия Шифър", е открита за модата от дизайнера Александър Уонг, който харесал снимката й от блог и решил да я издири, за да я направи своя муза.

През есента на 2013 г. тя участва в 37 ревюта и оттогава насам е дефилирала за над 60 модни къщи, сред които Balenciaga, Balmain, Calvin Klein, Chanel, Dior, Donna Karan, Fendi, Lanvin, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Prada, Ralph Lauren и Versace.

Ана Еверс (Anna Ewers) зад кулисите на фотосесията за календара на "Пирели" за 2015 г. Снимка: Mark Regas / Pirelli

Според вота на потребителите в Models.com Кендъл Дженър е втора, а на върха е Джиджи Хадид, която се снима в клиповете Bad Blood на Тейлър Суифт и How Deep is Your Love на диджей Калвин Харис.

Тези дни тя стана лице и на Томи Хилфигър, а долната снимка я разконспирира като гадже на бившия One Direction Зейн Малик.