Трима ентусиасти организират национален фотоконкурс, който търси позитивни, вдъхновяващи и значими кадри от изминалата 2013-а

Инициативата е на Елида Караиванова, Събина Панайотова и Петър Бояджиев, които обясняват:

"Идеята се роди от наблюдението, че всички колекции със снимки за края на годината по медиите са винаги пълни с тъжни новини и натоварващи визии. Ние вярваме, че възприятията за това какво е негативно и какво е позитивно са силно субективни и това важи особено за бурната 2013-та."

Тримата отправят покана към всички българи да пратят своите любими кадри на адрес [email protected], като разкажат със заглавие или в кратка история защо са направили снимката. Конкурсът е безплатен, а срокът за участие е до понеделник, 23 декември.

Топ 50 на най-позитивните фотоси от годината, подбрани от екипа, и бъдат качени на Коледа в блога http://positiveness2013.wordpress.com. Така за трета поредна година сайтът ще създаде единен образ, който да ни усмихва през цялата 2014-а, обясняват инициаторите.

Инсталацията от 400 розови чадъра, създадена от козметичната фирма "Ейвън" за 10-годишнината на кампанията им срещу рака на гърдата "От любов към живота" за две седмици през октомври и ноември 2012 на столичния бул. "Витоша" бе сред най-позитивните кадри от миналата година в националния фотоконкурс.