Вече трябва да си разбрала, че късите коси са на мода. Затова се погрижиха куп звезди като Риана, Бийонсе, Мишел Уилямс, Дженифър Лорънс, Майли Сайръс, Ан Хатауей и т.н.

Ако си решила да тръгваш по този път, е добре да се запознаеш със следните няколко факта, които, за съжаление, до момента никоя звезда не успя да изкорени от мъжкото съзнание.

Майли Сайръс с къса коса 

Не е секси и мъжете мразят късата коса

Каквито и проучвания да се направят, дългокоските винаги печелят. Дамите с къса коса винаги се считат за мъжкарани, властни, интелигентни и уверени (спомнете си какъв бе образа на Миранда Хобс в "Сексът и градът"). 

Риана с къса коса за корицата на GQ

Глупавите хора ще си помисля, че си лесбийка или бисексуална. Натъртваме на "глупавите хора".

Дженифър Лорънс замени чупливата черна коса на Катнис Евърдийн от "Игрите на глада: Възпламеняване" (на малката снимка) с къса подстрижка, с която се появи на премиерата на филма в Лос Анджелис, 18 ноември 2013 г. Актрисата обяснява, че всъщност е блондинка и й омръзнало да боядисва косата си, за да поддържа тъмния цвят, поради което се върнала към русите си корени. Снимка: Александра Уайман / Invision за "Лайънсгейт" / Форум филм България

Други ще си помислят, че преминаваш през труден период

Често ще чуеш, че си я отрязала или защото си преминала през раздяла с гадже, или защото си в експериментална фаза и накрая никой няма да ти повярва, че просто се харесваш и се чувстваш секси с къса коса. 

Някои ще решат, че си наистина смела, за да си отрежеш косата 

Това вече е вярно, защото вече няма да имаш куп букли, зад които да се криеш. Ще сте само ти и скулите ти срещу света.