Кинозвездите са черешката на тортата във всяко музикално видео. Прегледайте най-новите предложения с участието на известни холивудски имена и една БГ знаменитост

Най-много коментари предизвика участието на Ан Хатауей и Кристен Стюарт в клипа на Джени Луис към песента Just One Of The Guys (Просто едно от момчетата), продуцирана от Бек.

Двете кинозвезди се появяват дегизирани като момчета - с мустаци, в бейзболни шапки и анцузи "Адидас". Компания им прави още една актриса - Бри Ларсън от "Внедрени в час".

Американската певица, позната и като вокалистка на индигрупата Rilo Kiley, сама режисирала видеото, което напомня емблематичното Addicted To Love на Робърт Палмър. Парчето е от поредния й солов албум The Voyager, който излиза в края на месеца.

Фотогалерия: Актриси в мъжки роли

Култовият Дани Трейо от "Мачете" и продължението му "Мачете убива" пък е научил наизуст (след 50 прослушвания) текста на песента Angel in Blue Jeans - пилотен сингъл от седмия студиен албум на на "Трейн".

Във видеото му партнира Хана Симон от сериала "Новото момиче", която играе ангела в сини дънки от заглавието. Групата също се появява в клипа, заснет в стила на филмовите уестърни, а фронтменът им Пат Монахън изпълнява злодейска роля. Целият албум се чака у нас от 16 септември чрез "Вирджиния рекърдс".

Джони Деп пък гостува отново на Пол Маккартни, след като неотдавна се сне в клипа му Queenie Eye. Новата Early Days, пореден сингъл от албума New (2013), е посветена на приятелството от детинство между Пол и неговия покоен колега и съавтор от "Бийтълс" Джон Ленън.

Виж още: Кинозвезди в музикални клипове

Сюжетът на черно-бялото видео обаче се разгръща не в родния им Ливърпул, а е пренесен в американския Юг през 50-те. Отделно Маккартни прави джемсешън, заобиколен от няколко други китаристи блусари, сред които и Джони Деп.

У нас сред примерите за актьори, които напоследък се снимаха в музикални клипове, е Луиза Григорова. Тази пролет тя участва във видеото към песента на д-р Милен Врабевски и Джон Лоутън Springtime, режисирано от Ваня Щерева.

Другата половина от влюбената двойка, която пътува из красиви места и се снима с 8-милиметрова камера, е първокурсникът от НАТФИЗ Ахмед Юмер, който тук дебютира пред камера.

Нашата цел бе песента да получи красив клип, който да бъде харесван и да носи изгубените ценности за чистота и любов, каквато е и музиката на д-р Милен Врабевски - красива, стойностна и интелигентна, коментира Ваня Щерева.

Комедийни актьори като Джак Блек, Ерик Стоунстрийт от сериала "Модерно семейство" (в популярната през 80-те комбинация от розово и зелено), Маргарет Чо ("Паднала от небето"), Аиша Тайлър (която също така режисира клипа) и Кристен Шаал пък са се включили в поредната имитация на Фарел Уилямс и хита му Happy.

Гореизброените участват в пилотния клип от новия албум на "Уиърд Ал" Янкович Mandatory Fun, който излезе тази седмица, а папагалското им облекло е в тон със заглавието Tacky (Лош вкус).

Самият "господар на пародията" се появява в началото и края на видеото, заснето не по улиците на Ел Ей, а на закрито - в апартамента на Джулиан Мур от филма "Големият Лебовски".