Monster Hunt е 3D фентъзи с бойни изкуства, което комбинира игрално кино с анимация

Раман Хюи е аниматор, роден в Хонконг, учил в Америка и работил по поредицата "Шрек" и други хитове на "Дриймуъркс". Сега пълнометражният му режисьорски дебют стана най-касовият филм в Китай.

Monster Hunt е историческо фентъзи с елементи от бойни изкуства, игрален филм с анимирани чудовища, които изглеждат едновременно сладки (и подходящи за детски играчки), но и страховити.

Действието се развива в друвността, когато хората съжителстват с чудовища, които в крайна сметка биват изтласкани към планинските земи и започват война помежду си. Бременната кралица на чудовищата успява да избяга при хората, но е разкрита и преди да издъхне, прехвърля плода си в тялото на... мъж.

Така новороденото се сдобива с човешки татко - млад селски кмет, и майка, която по съвместителство е и ловец на чудовища... Двамата "родители" трябва да решат дали да спася бебето или да го продадат...

В Китай филмът събра 400 млн. долара, като изпревари по приходи дори "Бързи и яростни-7", макар че се появиха подозрения и разкрития за некоректни практики с цел надуване на боксофис резултатите.

Кинопоказът му в САЩ през януари обаче предизвика слаб интерес въпреки заявеното послание - да се отнасяме с разбиране и да приемаме различните, да видим света от другата гледна точка и да постигнем разбирателство между хората и останалите видове, населяващи планетата.

Китай вече е вторият по мащаб филмов пазар в света, а приходите от билети през изминалата година скочиха с близо 50%, до 6,8 млрд. долара, отбелязва "Лос Анджелис таймс".