От технологичния гигант Yahoo разработват такъв софтуер

Новите технологии навлизат в живота ни все повече и повече. Те променят навиците ни и ни помагат по всевъзможно начини. Те променят дори начина, по който се придвижваме и по който откриваме забележителности и интересни места.

Отдавна вече навигационните услуги, които имаме в автомобилите си ни позволяват само да зададем не само посоката, но също така да получим веднага информация за най-краткия маршрут до желаната от нас дестинация.

Сега вече Yahoo се опитват да преминат следващата крачка, като разработят софтуер, който ще ни дава маршрут, по които ще можем да се насладим на най-красивата гледка и да минем през възможно най-много забележителности, пише Digital.bg.

Виж още: Когато научната фантастика става реалност. Ръка, направена с 3D-принтер

Базата данни на софтуера ще е доста богата и ще се ъпдейтва постоянно. Също така тя ще е е в състояние да изчислява кои сгради и други обекти са най-атрактивни за потребителите.

От компанията твърдят, че средната стойност, с която така се увеличава разстоянието от най-бързия възможен маршрут е около 12%. Това ще предлага на пешеходците разумна алтернатива на стандартния път, по който биха минали, за да достигнат до желаното място за относително кратко време, но преминавайки през по-живописен и интересен път.

Виж още: Най-продаваният смартфон в света е...

Следващата цел на Yahoo е да продължи експериментите с този алгоритъм, като създаде мобилно приложение, което да обхваща някои от най-популярните туристически градове и дестинации в Европа.