Конкурсът отличава най-добрите журналисти, отразяващи иновации, технологии и наука

Журналистическата надпревара Mtel Media Masters 2015 започва на 1 септември. В продължение на месец журналисти от всички национални и регионални медии могат да кандидатстват в петото издание на конкурса, който отличава най-добрите постижения при отразяване на теми, свързани с технологиите, иновациите и науката - и показващи как те променят живота ни.

"Мтел" е инициатор на журналистическата надпревара от 2010 г., като целта й е да фокусира общественото внимание върху значимостта на иновациите, технологиите и науката за развитието на икономиката и обществото не само у нас, но и по света. 

По традиция Mtel Media Masters се провежда в три категории:: печатни медии, електронни медии и интернет медии. Всеки кандидат ще да участва с до три свои авторски материала, публикувани или излъчени в периода от 1 октомври 2014 до 30 септември 2015 г.

Кандидатурите ще бъдат приемани от Центъра за развитие на медиите и фондация "Медийна демокрация", които са организатори на надпреварата. Освен че приемат конкурсните материали, експертите на неправителствените организации подпомагат работата на независимото жури, което определя най-добрите журналистически постижения без участието на представител от "Мтел". 

Както в досегашните издания на конкурса, победителите се определят според няколко критерии за оценка: информативност, обективност, аналитичност, собствен стил, творчески и нестандартен подход към темата. Победителите ще бъдат обявени на церемония, планирана за края на октомври.

Повече информация за предишните издания на конкурса - на http://www.mtel.bg/medien-tsentar-mtel-media-masters. Припомнете си също победителите от миналата година и репортаж от церемонията по награждаването.

Източник: Мтел