Редакторката на поредицата разкрива взъможността за осма книга от сагата, дала началото на един от най-добрите телевизионни сериали

Една от най-успешните фентъзи серии "Песен за огън и лед", по която беше създаден сериалът "Игра на тронове", може да бъде удължена с още една книга. Авторът Джордж Мартин беше обещал на читателите си сагата да продължи седем книги, но сега започва да се говори и за осма, последна част.

В интервю за онлайн изданието на списание "Вълчър" личният редактор на Мартин, Ан Гроел разкрива някои интересни подробности около финала на сагата.

Виж още: Ако NBA беше част от света на "Игра на тронове

Епосът в началото е трябвало да бъде разделен в три книги. В последствие след спор между автор и редактор, те нарастнали до седем. Седем кралства - седем книги. В процеса на редактиране на The World of Ice and Fire (Свят от огън и лед), разглеждаща самият свят Вестерос, Ан Гроел разбрала, че всъщност кралствата технически са осем, които Егон Завоевателят е завладял след кацането си на Вестерост (или които са изчезнали в шумотевицата около завоевателния му поход).

Виж още: Кои са всъщност магическите места от "Игра на тронове"

"Така че осем книги за седем кралства звучи добре", споделя многозначително Гроел.

Winds of winter (Ветровете на зимата), шестата книга от поредицата, все още няма официална дата за излизане на пазар. Феновете само могат да очакват, че това ще се случи възможно най-скоро (или поне преди да им побелеят косите).