Марк Цукърбърг маскира новородената си дъщеря като джедай, Кара Делевин отиде в киното в костюм на Джаба, Ронда Раузи се дегизира като щурмовак, а стар клип показа Ким Кардашиян в банските на принцеса Лея

Марк Цукърбърг не дочака дъщеричката му да навърши и месец, когато я включи в глобалната Star Wars мания след премиерата на "Междузвездни войни: Силата се пробужда". Момиченцето беше дегизирано от прочутия си татко като джедайка, със син светлинен меч, а сред първите му играчки се наредиха Дарт Вейдър, Чубака и новият дроид БиБи Ейт.

Виж още: Писмото на Марк Цукърбърг до новородената му дъщеря

Основателят на "Фейсбук", който се афишира като фен на космическата сага, включи в маскарада и домашния си любимец. На кучето му, което е сред най-известните четириноги в социалната мрежа, беше отредено да принадлежи към Тъмната страна на Силата, с червен светлинен меч.

Кученцето от породата ши цу Мънчкин, онлайн звезда в YouTube и "Инстаграм" (@munchkintheteddybear), пък беше дегизирано като еуоките от "Завръщането на джедаите".

От американска застрахователна компания разпространиха снимката му, за да илюстрират своя Топ 10 с най-популярните имена на домашни любимци, вдъхновени от "Междузвездни войни": 1. Люк, 2. Йода, 3. Чубака, 4. Лея, 5. Бунтовник, 6. Вейдър, 7. Оби-Уан, 8. Хан Соло, 9. Джедай, 10. Боба Фет. Някои от новите герои тепърва ще намират място в тази статистика.

При наличието на автентични играчки - като шлема на Дарт Вейдър, който репортерът на Би Ти Ви Боби Лазаров носи в клипа с българските ВИП фенове на "Междузвездни войни", - дегизировката на Джоузеф Гордън-Левит като Йода изглежда тотално аматьорска, но го издига в очите ни като суперфен.

Актьорът, който беше гост на световната премиера в Холивуд, мина по червения килип по кецове, пижама и халат, с оцветено в зелено лице и шапка с дълги уши.

Когато през лятото излезе филмът й "Тотал щета", номиниран за "Златен глобус" при кинокомедиите, актрисата Ейми Шумър се появи на корица в GQ в оскъдния костюм на принцеса Лея от "Завръщането на джедаите".

Провокативните й пози с участието на дроидите продължиха и на вътрешните страници в списанието - на друг от кадрите във фотосесията, заснета от Марк Селигър, нейната "принцеса Лея" е гола в едно легло с Арту-Диту и Трипио... пушейки традиционната след секс цигара.

Междузвездната мания властваше и на Хелоуин, когато костюмите с герои от сагата се оказаха най-търсените зад Океана. За нощта на Вси светии актьорът Нийл Патрик Харис се маскира като Оби-Уан Кеноби, съпругът му Дейвид беше Хан Соло, а децата им - близнаци, влязоха в ролите на принцеса Лея и Люк Скайуокър.

Още преди да се оженят и да си родят две деца, през 2008 г. Ким Кардашиян и Кание Уест си партнират в телевизионно куклено шоу, продуцирано от рапъра - което така и не вижда бял свят.

Пробните снимки бяха припомнени сега, по повод премиерата на "Силата се пробужда". Ким е в одеждите на Лея от "Завръщането на джедаите", а Кание - в униформата на щурмовак, което предшества пророчески ролята на Джон Бойега в Епизод VII на Джей Джей Ейбрамс.

Запушете ушите на хлапетата за диалога, защото героят Беъри Уайт сваля риалити звездата с доста провокативни реплики, включващи мъжки и женски полови органи...

А има ли жени щурмоваци? Дори да няма, Ронда Раузи избра именно тази дегизировка, за да отиде да гледа новия "Междузвездни войни". ММА състезателката публикува снимката в "Инстаграм" с коментар: "Малко съм ниска за щурмовак", перифразирайки реплика на принцеса Лея в оригиналния филм от 1977 г.

Виж още: 1 млн. лева и още рекорди на "Силата се пробужда"

Манекенката Кара Делевин, която в модните среди беше провъзгласена за Чубака (т.е. Карабака), пък отиде да гледа "Силата се пробужда" в Лондон и влезе в киното като Джаба Хатянина, но с по един светлинен меч в двете ръце...