Попзвездата беше сред ораторите на женското протестно шествие във Вашингтон и след нецензурните си закани срещу Белия дом трябваше да пояснява какво послание е искала да отправи срещу новия президент на САЩ

Мадона, която през уикенда се включи в протестните женски шествия против новия президент на САЩ Доналд Тръмп, поясни на следващия ден чрез социалните мрежи, че не е агресивна и не пропагандира насилие.

Към горната снимка в "Инстаграм" с надпис "Избирам любовта! С мен ли сте?", тя написа:

"Речта ми започна с думите: "Искам да започна революция на любовта" и продължи с окуражителен призив към жените и всички маргинализирани личности да не изпадат в отчаяние, а да се обединят, за да донесат положителна промяна по света. Говорех метафорично и споделих двете гледни точки - на надеждата и гнева, който аз лично съм изпитвала. Но аз съм и наясно, че действията, породени от гняв, не носят решение. Единственият начин да променим нещата към по-добро е да действаме с любов. Беше чест да съм част от публика, която пее: "Избираме любовта."

При появата си на съботния протест във Вашингтон Мадона заяви пред събралото се множество: "Да, ядосана съм. Да, бясна съм. Да, много съм си мислила да взривя Белия дом, но знам, че това няма да промени нищо."

В речта си, която телевизиите прекъснаха заради нецензурния й език, тя декларира: "Добре дошла да е революцията на любовта, бунтът, отказът ни като жени да приемем тази нова епоха на тирания, където в опасност са не само жените, но и всички маргинализирани хора. Където да бъдеш различен посвоему точно сега може да се изтълкува като престъпление."

"Представяте ли си да беше казала подобно нещо за президента Обама?", коментираха от канцеларията на новия държавен глава, а шефката на кампанията му Келиан Конуей описа речта на певицата като "унищожителна".

На демонстрацията Мадона изпя две свои песни, Express Yourself и Human Nature, чийто текст преправи с ругатня по адрес на президента: "Доналд Тръмп, да го д***ш!".