Групата отмени турнето си в Северна Америка, което трябваше да започне в края на тази седмица, след като Честър Бенингтън се самоуби на 41-годишна възраст. Причината за смъртта беше потвърдена, в организма му не бяха открити опиати

Linkin Park реагираха с официално съобщение няколко дни след шокиращатата новина за смъртта на фронтмена си. Групата, която наскоро издаде седмия си студиен албум One More Light, трябваше да продължи турнето си на родна земя, в Северна Америка, от 27 юли, но се принудиха да отменят концертите.

Междувременно аутопсията потвърди, че Честър Бенингтън се е обесил. В кръвта му не бяха открити опиати, макар в близост да имало наполовина пълна бутилка алкохол. Депресия е най-вероятната причина за самоубийството му.

Виж още: Честър Бенингтън последва Крис Корнел в отвъдното на рождения му ден

В "Инстаграм" един от основните двигатели на групата Майк Шинода сподели първата снимка на Linkin Park с Честър (крайният вдясно). Било през 1997-98 г., когато групата се казвала Xero и повечето били още студенти - без татуировки с пламъци, без коси, боядисани в червено.

Тогава се събрали в една пицария близо до Калифорнийския университет UCLA, за да кроят бъдещи планове. Тъкмо му били казали, че искат да е техен фронтмен, а той бил готов да се премести от Аризона в Лос Анджелис. Репертоарът им се състоял от едва няколко песни...

Минисайтът за Бенингтън в LinkinPark.com включва и информация за горещи телефонни линии, които предлагат психологическа помощ. В социалните мрежи, където имат рекорден за рокгрупа брой последователи, музикантите споделиха прощално послание до своя вокалист, в което пишат:

Скъпи Честър,

Сърцата ни са разбити. Шоковите вълни от скръб и отрицание все още разтърсват семейството ни, докато все още осъзнаваме какво се случи.

Ти докосна толкова много хора, може би дори по-силно, отколкото осъзнаваше. През последните няколко дни станахме свидетели на вълна от любов и подкрепа, както публично, така и насаме, от цял свят.

Талинда и семейството оценяват това и искат светът да знае, че ти беше най-добрият съпруг, син и баща; семейството никога няма да бъде цяло без теб.

Когато разговаряхме с теб за годините, които ни предстоят, вълнението ти беше заразително. Отсъствието ти отвори празнота, която няма никога да бъде запълнена - весел, забавен, амбициозен, креативен, добър, щедър глас в стаята вече го няма.

Опитваме се да си напомняме, че демоните, които те отнеха от нас, са били винаги част от сделката. В крайна сметка, именно и най-вече начинът, по който пееше за тези демони, накара всички да се влюбят в теб.

Ти смело ги излагаше на показ и по този начин ни сближи и ни научи да сме по-човечни. Ти имаше най-голямото сърце и не криеше емоциите си.

Любовта ни към правенето и свиренето на музика е незаличима. Не знаем какъв път ще поеме нашето бъдеще, но знаем, че животът на всеки от нас стана по-добър благодарение на теб. Благодарим ти за този дар.

Обичаме те и много ни липсваш.

Докато се видим отново,
ЛП