Двамата елитни спортисти изкараха близо три години заедно

"Винаги ще пазя грижливо спомените, които създадохме заедно. За жалост и двамата водим невероятно трескав живот, който ни принуждава да прекарваме голяма част от времето си далеч един от друг. Винаги ще уважавам Тайгър и ще му се възхищавам. Той и прекрасното му семейство ще имат винаги специално място в сърцето ми", написа топскиорката в своя "Фейсбук" профил.

Доскорошният й партньор също излезе с официално съобщение, като уточнява, че раздялата е по взаимно съгласие. В сайта си TigerWoods.com той написа: "Изпитвам огромно възхищение, уважение и любов към Линдзи и винаги ще ценя времето, през което бяхме заедно."

Бившият номер 1 в голфа признава, че спортните дисциплини, в които двамата се състезават, искат голямо себеотдаване и е трудно да отделяш време на любимия човек. Тя беше удивителна в отношенията със Сам и Чарли (доведената дъщеря на бившата му съпруга и техния син - бел.ред.), и цялото ми семейство, заключава той.

Тайгър Удс, който години наред беше най-високоплатеният спортист в света, и Линдзи Вон, по-млада с почти десетилетие, превърнаха приятелството си в романтична връзка след преживените драматични разводи.

Виж още: Линдзи Вон на патерици в модно ревю