Дългогодишният кадър на Тв7 сменя на поста Севда Шишманова

Надя Костова заема от понеделник поста на програмен директор в БНТ, съобщиха от държавната медия. Тя ще отговаря за програмата и на четирите канала: БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят.

През последните три години тя работи като независим медиен специалист по мениджмънт на телевизионно съдържание, а професионалният й опит включва разработване на концепции за тематични телевизионни канали и пазарното им въвеждане. Консултирала е също така документални проекти, игрални филми и международни копродукции.

Костова е бивш кадър на Нова телевизия, където е била мениджър "Международни програми и програмиране" и главен редактор "Кино и международни програми" и "Документално кино".

Голяма част от трудовия й стаж е в Тв7 (вкл. каналите Нюз 7 и Супер 7), където е била програмен директор от 2005 до 2014 г.

Виж още: Тв7 обяви фалит

Досегашният програмен директор Севда Шишманова, която отговаряше за БНТ1 през последните седем години, беше кадър на обществената медия. Започнала кариерата си като репортер в "По света и у нас", по-късно тя е международен кореспондент, а 2004 до 2010 г. е в състава на Управителния съвет на БНТ.

Винаги съм приемала тази позиция като мандатна и в съответствие с изпълнение на гласуваното ми професионално доверие за защитената публично концепция за развитие на БНТ1 в този период, посочи Шишманова в мотивите си да оваканти поста от 1 декември.

БНТ цени високо постигнатото от Севда Шишманова и благодари за нейната всеотдайност и професионализъм, коментира новият генерален директор на БНТ Константин Каменаров, който встъпи в длъжност от 1 септември на мястото на Вяра Анкова.

Продуцентът на "Под прикритие" Димитър Митовски минава по червения килим в НДК преди галавечерта, предшестваща излъчването на финалния епизод от сериала в зала 1. Отляво е програмната шефка на БНТ Севда Шишманова, отдясно - генералната директорка на държавната телевизия Вяра Анкова

Източник: БНТ