Още в премиерния епизод на риалити шоуто участниците, сред които има фолкпевица, оперен певец, семейна двойка, топманекенки и спортисти, трябваше да изядат по два живи скорпиона

Само четирима от 18-те "супергерои", които влязоха в "Къртицата-2" снощи, не се справиха със задачата да изядат по два живи скорпиона, но това не бе достатъчно и цялата сума отиде в сметката на саботьора.

Така през следващите осем дни в Базата те ще разполагат само с ограничени количества плодове, брашно, ориз, мляко, подправки и вода, тъй като от успеха им зависеше прехраната на играчите.

Само за една вечер бюджетът на Къртицата набъбна със 7000 лева, а в сметката на Групата има 4000 лева от изпитанието "Военни игри", в която трябваше да демонстрират ловкост, бързина и умение за работа в екип.

След церемонията за избор на Къртица участниците вече имат своите първи подозрения кой е предателят сред тях. Част от тях веднага решиха, че Къртицата е жена, като най-много гласове събра Ивайла Бакалова, която бе наречена Желязната лейди. След нея най-много подозрения събуди поведението на Александър Сано.

Кои са обаче останалите участници в новия сезон?

Марина Мицич (26 г.) е родена в гр. Ниш, Сърбия. Работи като асистент моден редактор и е майка на прекрасните близначки Джорджи и Никол. Споделя, че най-много се страхува да не загуби близък човек, а животът й е поредица от разочарования и мъже, които разбиват сърцето й. Мечтае да срещне голямата любов и да се омъжи.

Борислав Атанасов (28 г.) е роден в Казанлък. Висшето си образование завършва в САЩ, където се дипломира в специалността "Хотелиерски мениджмънт". След това се връща в България и създава собствен бизнес. Тренирал е волейбол, интересува се от фитнес и изкуство. Семейното си положение определя като "развързан", но мечтае за семеен живот. Дразни се от превзетостта и меркантилността.

Индира Касимова (26 г.) е от София. Тя е професионална танцьорка, хореографка и организатор на партита с екзотичен българо-узбекистански произход. Определя се като необвързана млада жена със симпатии към бокса, която залага на физическата си сила, интуицията и мъжете. Споделя, че най-големият й страх е да се раздели с косата си. Свободното й време е посветено на кулинарията.

Емил Каменов (33 г.) е роден в Монтана. Неженен е. Той е суперохранителят на героите от холивудската продукция "Непобедимите-2". През останало време е обикновен охранител, с отношение към бокса и фитнеса. Страхува се от насекоми, влечуги и гмуркания. Мечтае сам да си е шеф. Най-голямата му слабост са жените, а най-силната му вяра е в Бог. 

Гергана Грънчарова (23 г.) е от София. Студентка по право е, с интерес към фотографията, музиката и телевизията. През изминалата година се е грижила за болния си от рак баща, била е с него до последния му час. Страхува се от смъртта и мечтае за любов. 

Антоанета Линкова (28 г.), по-известна като попфолк певицата Роксана, е от гр. Кнежа. Омъжена е и има 12-годишен син. Свободното й време е посветено на музиката и детето й. Определя себе си като борбена и силна, страхува се от самотата и затворените пространства. Мечтае за филмова кариера, упреква се, че е твърде добра и наивна като човек. Вярва в Бог и в шестото си чувство. Твърди, че нейната суперсила се крие в усмивката и таланта й.

Роксана е започнала своите тв риалити изяви в състезанието "Стани попфолк звезда" в "Шоуто на Слави", а при участието си в "Гласът на България" стига до финал

Екатерина Щайнингер (50 г.) е от Пловдив, но от близо четвърт век живее в австрийската столица Виена. Тя е бивша гимнастичка, а в момента работи като асистентка в лекарски кабинет. Обича музиката, която я среща с любимия мъж. Животът й обаче е поредица от препятствия и раздели, най-тежката от които - със собствения й син.

Емил и Христина Русеви (на 39 и 34 г.) са от София и участват като семейна двойка. Той е бизнесмен, увлечен по екстремните спортове и посветен на екологията. Споделя, че се страхува от височини, но не и от затворените пространства. Тя е собственичка на верига салони за красота. Описва себе си като реалист и добър мениджър. Майка е на две деца. Увлечена е по сноуборд и пилатес. Страхува се от змии и болести. Споделя, че никога не би скочила с парашут.

Христина Тушева (34 г.) е от София. Тя е selfartist, стилист, художник и луда глава, отдадена на най-новата си страст - фридайвинга (гмуркане без въздух). Споделя, че е щастлива, има многото лица, занимания и интереси. Твърди, че трудът загрозява творчеството, а тя самата е истински творец. Най-силното й качество е волята, а най-голямата слабост - избухливостта.

Константин Воротнюк-Костя (27 г.) е роден в руския град Воронеж, но е приел Хасково за втори роден град. По професия е инженер и художник. Изрисуваните от Костя тениски се продават онлайн в цял свят, а гледането на анимации е едно от любимите му занимания. Обича рисуването, пианото и литературата.

Стоян Бончев (38 г.) е от София. По професия е оперен певец. Все още е ерген, а в свободното си време практикува бенчпресинг. Завършил е "Международни отношения" и е специализирал икономика във Виена. Има опит и в ядрената енергетика. Нескромно споделя, че има феноменален глас и изключителен интелект. Мечтае за Миланската скала и "Метрополитън опера". Обича бира. Вярва в силата на истинското изкуство.

Георги Стоянов (33 г.) е роден в Бургас. Разведен е и споделя, че е разочарован от жените. Той е шампион на България по ММА в категория до 70 кг. Талантлив автомонтьор е. Признава, че не харесва хомосексуалисти и роми. Увлечен е по лова и спорта. Уверен е, че пожарникарите са истинските супергерои. Участва в "Къртицата-2: Разтърсване" заради желанието на 11-годишната му дъщеря. Страхува се от ток, обича котките и вярва в приятелството.

Илиян Киряков (46 г.) е роден в гр. Павликени. Той е футболна легенда, част от националния отбор по футбол, който триумфира на четвърто място от мондиала в САЩ 1994-та. Понастоящем е треньор на ФК "Етър" (Велико Търново). Свободното си време разпределя между риболова, голфа и футбола. Страхува се от промените и новата среда. Споделя, че губи контрол, когато попадне в интрига. Вярва в себе си, доверява се на усета и хитростта си.

Евгени Иванов-Пушката (39 г.) е роден в София. Висок 210 см, той е бивш професионален спортист и волейболен национал. Малцина знаят защо прякорът му е Пушката. Той има респектиращ списък от спортни постижения, притежава вкус към играта, победата, моторните спортове, видеоигрите и моделизма. Най-голямото изпитание за него в "Къртицата" е раздялата със семейството му. Вярва в собствените си способности и в своята суперсила - да бъде отборен играч.

Бориса Тютюнджиева (23 г.) е родена в София. През 2006 г. печели конкурса "Кралица на красотата", което поставя началото на кариерата й като модел. Снима се в музикални видеоклипове, има участия и в два филма на ужасите - "Погрешен завой-5" и "Спокойното езеро". Казва, че сърцето й е свободно и не се интересува от скандалните писания на жълтата преса по неин адрес. Обича тениса и плуването, страхува се от глупави хора.

Ивайла Бакалова (32 г.) е родена във Варна. През 2001-ва печели титлата "Мис България - Вселена". Професионалната й кариера е свързана със света на модата. Твърди, че е емоционална, но организирана. Смята, че се владее добре, и признава, че дъщеричката й Рая е най-голяма й слабост и щастие. Споделя, че участието й в друг риалити формат ("ВИП брадър-3") я е накарало да порасне и да обуздае буйния си нрав, както и да стане по-толерантна.

Двама спортисти и две топманекенки влязоха в "Къртицата-2"