Седмица след обявяването му остават около 1500 билета за седящите сектори в "Арена Армеец"

Новината за първото гостуване на легендите Nightwish се разпространи светкавично сред почитателите на групата - не само у нас. Според билетната компания вече се оформят големи групи от Румъния, Сърбия и Гърция, тъй като 14 септември в София е единствената обявена дата в региона.

Промобилетите бяха изкупени за по-малко от час още в понеделник, но това не спря търсенето и повечето сектори около сцената са вече разпродадени, а за седящите места има останали още само около 1500 билета.

"Найтуиш" вече обявиха, че след това турне ще си вземат пълна почивка за поне година и половина, което прави гастрола им в "Арена Армеец" един от последните шансове да видим групата на живо и в оптимална форма.

У нас финландците пристигат в пълен състав и с новата си холандска фронтдама Флоор Янсен, която е позната на рокфеновете от групите After Forever и ReVamp.

"Бях на сватбата на сестра ми, когато ми се обадиха с предложение от "Найтуиш" да заместя временно Анет (шведката Анет Олсон - бел.ред.) за американското турне през 2012-а. Приех веднага, но малко преди да изляза на сцената, вътрешния ми глас ме дърпаше: "Какво, по дяволите, си мислиш, че правиш?! Ти не знаеш тези песни, не си готова! Виж всички тези хора с телефон в ръка. После всичко това ще е в YouTube…"

Всичко обаче минава по план и от 9 декември 2013 г. Флоор Янсен официално е новата вокалистка на "Найтуиш".

Билетите за концерта в София на цени от 69 до 99 лева са в продажба в бензиностанции OMV, The Mall, билетен център НДК, касите на зала "Арена Армеец" и онлайн на Eventim.bg.

Източник: KEY Events & Communication