Антъни Джошуа защитава световната боксова титла в тежка категория в мач срещу Кубрат Пулев на 28 октомври на стадиона в уелската столица, който побира 80 хил. зрители

Официално е - Антъни Джошуа излиза да защитава световната титла на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория в мач срещу българина Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф, Великобритания.

Двубоят в столицата на Уелс е на "Принсипалити стейдиъм" (бивш "Милениъм стейдиъм"), който побира 80 хил. зрители.

Британецът се завръща на ринга след победата си над Владимир Кличко на лондонския стадион "Уембли" през април, когато добави пояса на Световната боксова асоциация (WBA) към титлата от IBF пред рекордната 90-хилядна публика.

"Нямам търпение да дойде 28 октомври. Чакам да се върна на ринга след мача на "Уембли" и сега вече всичко е потвърдено и готово. През следващите осем седмици ще бъда напълно концентриран върху своя мач номер 20. Вълнувам се от мисълта, че ще усетя атмосферата на пълния "Принсипалити стейдиъм". Целта ми е да дам на феновете една незабравима вечер", коментира Джошуа.

Ето как изглежда съотношението между двамата съперници в числа: възраст, мачове, победи, загуби, изиграни рундове, височина.

Потвърждението за мача слага край на седмици спекулации, отбелязва БНТ. След като стана ясно, че Владимир Кличко спира с бокса и няма да иска реванш от Джошуа, българинът се превърна във фаворит за мача с британеца, но такива претенции предяви и Луис Ортис.

В крайна сметка Кобрата, който е официален претендент за пояса на IBF, има втори шанс да стане световен шампион, след като през 2014 г. изгуби от украинеца мача за титлата с нокаут в петия рунд.

"Антъни е страхотен опонент. Ние няма да се прегръщаме и да се държим, няма да бягаме един от друг. Ще стоим прави и ще се бием. Неговият стил пасва перфектно на моя, а в бокса това е най-важното. Подготовката ми ще бъде изключително натоварена и ще бъде напълно готов, когато се кача на ринга, за да съм сигурен, че той няма шанс за победа", уверява нашият боксьор.

Джошуа поема голям риск, но ако срази и Пулев, ще затвърди репутацията си на истински шампион, прогнозират от "Скай спортс".