По думите на актьора България се намира в ситуация на морална война

България е в ситуация на морална война. Ежедневно хората се борят, искат да намерят някаква ценностна система, искат моралът и доброто да ги има, да доминират. Това каза пред Би Ти Ви актьорът, режисьор и драматург Камен Донев, където бе поканен да коментира новия си проект - филм по повестта "Жетварят" на Йордан Йовков.

Трябва с нашето изкуство, с нашето разбиране за добро и за морално да водим тази война, допълни той.

"Въобще не ме интересува реформата в театъра, защото за толкова години така и не се получи в нейния полезен вариант - все някой нещо е недоволен, все разправии", коментира още той.

"Аз от доста време се оправям сам навън. 10 години никой не ми се обади от министерството или от някоя кабинетна структура да ме пита за съвет", каза Донев.

Виж още: Проф. Донев се завърна!

Относно филма по повестта на Йовков, актьорът заяви, че с режисурата ще се заемат той и Борис Радев. Главната роля ще изиграе Донев.

Борис Радев коментира, че това е стара идея, на която ѝ е дошло времето да се случи. 

Повече клипове, филми и проекти на Камен Донев можете да видите на неговия сайт Shvargalo.com

Вече е готова и голяма част от бюджета за проекта. За финансиране няма да разчита на държавата, а на меценати, които искат да развиват българската културна идентичност, подчерта той. Камен Донев пък допълни, че вярва, че много хора ще искат да гледат този филм по два пъти

Виж още: Камен Донев е на корица в българския "Форбс"​

Снимките трябва да започнат най-късно следващата пролет. Във филма ще участват още Руси Чанев, Стефан Вълдобрев, Христо Мутафчиев и др.

Проектът е посветен на 80-годишнината от смъртта на Йордан Йовков, която е догодина.

Източник: Би Ти Ви