Индианците вярват в дълбоката духовна връзка между човек и животно

В последните години интересът към астрологията бележи сериозен ръст и въпреки че много хора все още я възприемат като "глупости на последната страница на вестника" все повече хора вярват, че има нещо там, горе, което ни определя малко или много. 

Истината обаче е, че зодиакалните знаци, които познаваме, са само част от всички зодиаци по света. Келтите са имали своя, маите също, както и индианците от Северна Америка. При последните любопитното е, че зодиакът е изцяло съставен от животни.

Като цяло индианците вярват в духовната връзка между човек и животно и в това, че всеки човек си има свой дух пазите, свой тотем.

Ето и кои са индианските зодиакални символи и основните характеристики на всеки един от тях:

Видра (20 Януари - 18 Февруари) 
Трудно е да разбереш една Видра, тъй като при нея нестандартното и странното е типично. Поради своя специфичен начин на мислене, методите им на работа са трудни за възприемане от околните. Това не значи обаче, че тези методи не са ефективни, дори напротив. Видрите имат в себе си заложено откривателското, те търсят новото, креативното и уникалното в заобикалящия ги свят. Видрите са много проницателни и интуитивни, което ги прави добри приятели. По принцип са чувствителни, симпатични, смели и честни, но ако се чувстват самотни и несигурни, могат да станат бъдат безкрупулни, похотливи, непокорни и изолирани.

Вълк (19 Февруари - 20 Март) 
Дълбоко емоционални и с голяма страст, вълците спокойно могат да се нарекат любовниците на зодиака, във физически и философски смисъл на думата. Вълкът разбира, че всички ние се нуждаем от любов и е в състояние да я предоставя в неограничени размери. Вълците са много свободолюбиви личности, като същевременно са много нежни и състрадателни. Стремежа им за пълна свобода ги асоциира с добре познатия термин "вълк единак". Когато се намират в благоприятна и любяща среда Вълците са много страстни, щедри, дълбоко привързани и нежни. Когато са самотни и в неподходяща среда Вълците могат да станат нерационални, своеволни, отмъстителни и разтревожени.

Сокол (21 Март - 19 Април) 
Соколите са родени да бъдат лидери. Те гледат винаги трезво на нещата и взимат правилни решения, дори в най-заплетените ситуации. Соколите са много упорити и обичат да поемат инициативата. Те са невероятни личности, които постигат големи успехи в екипната работа и колективните спортове. Понякога Соколите са прекалено надменни, но обикновено са прави, което отчасти извинява арогантността им. В благоприятна и любяща среда Соколите "политат" и поддържат огъня и страстта в интимните отношения, оставайки винаги състрадателни. Когато са самотни или в неподходяща среда могат да бъдат груби, нетолерантни, нетърпеливи, прекалено чувствителни и суетни.

Бобър (20 Април - 20 Май) 
Ако можем да опишем с една дума Бобрите, то тази дума би била "хитрост". Те са способни да се справят с живота, могат да поемат отговорности и да се справят с тях благодарение на способността си за адаптация. Рядко имат вяра на някой друг да свърши работата, защото и често никой не може да я свърши така добре като тях самите. Острият им ум действа като естествена защита и дава на Бобрите предимство както в бизнеса, така и в живота като цяло, но прекалената им независимост може да ги вкара в капан и да имат нужда от подкрепа. В благоприятна среда Бобрите са състрадателни, щедри, полезни и лоялни. Когато са самотни или в неподходяща среда те стават нервни, страхливи, арогантни, властни и прекалено взискателни.

Елен (21 Май - 20 Юни) 
Ако има творец в индианския зодиак, то това е Еленът. Хората, родени под този знак са чаровни, живи и с най-бързия ум в целия хороскоп. Чувството им за хумор е добре развито, а способността им да говорят с хората - пословична. Еленът често може да бъде нарцисист, но благодарение на чара си повечето хора са склонни да му го простят. В подходяща заобикаляща среда блестящата и жизнена личност на Елена изпъква още повече. Те са вдъхновяващата сила в едни грижовни отношения. В неподходяща среда могат да станат егоисти, мързеливи, нетърпеливи, мрачни и двулични.

Виж още: Шопски зодиак

Кълвач (21 Юни - 21 Юли) 
Кълвачите са най-грижовните личности от целия зодиак. Те могат да изслушат тегобите ви, да проявят разбиране и да дадат добър съвет, което ги прави прекрасни родители, приятели и партньори. Друга отличителна черта на Кълвачите е тяхната естествена организираност, изобретателност и пестеливост. В благоприятна среда Кълвачът е много грижовен, романтичен и отдаден в отношенията си с другите хора. Неподходящата среда ги прави егоисти, ревниви, злобни и гневни.

Сьомга (22 Юли - 21 Август) 
Сьомгите са родени борци - те плуват срещу течението и насочват цялата си енергия, интуиция и креативност в това да успеят и да се справят добре с живота. Около тях витае определена аура на победители, а усещането им за увереност и ентусиазъм се предава лесно на другите, което ги превръща в отлични мотиватори. Една Сьомга лесно може да прокара идея дори сред скептични хора. Друга положителна черта на Сьомгите е, че са щедри и добри приятели. Интелигентни са, вярват във високите идеали и винаги биха се впуснали да защитят по-слабите. В подходяща среда Сьомгите са стабилни, спокойни, чувствени и щедри. Когато обаче са самотни или в неподходяща среда могат да станат егоисти, да се държат вулгарно и да изпитват нетърпимост към другите.

Мечка (22 Август - 21 Септември) 
Мечките са практични и методични личности на които може да се разчита в беда. Тяхната практичност ги прави отлични бизнес партньори. Обикновено в тях надделява гласът на разума. Мечките са надарени и с огромни сърца и склонност към щедрост. Въпреки това те са много скромни и малко срамежливи. В любяща среда Мечките даряват много любов и щедрост. Освен това те са много търпеливи и въздържани, което ги превръща в отлични учители и наставници. Самотни или в неподходяща среда Мечките могат да станат скептични, лениви, дребнави и затворени в себе си.

Виж още: Китайският зодиак на Ай Вейвей

Гарван (22 Септември - 22 Октомври) 
Гарваните са чаровни личности с голям ентусиазъм и предприемачески дух. Не е нужно да се натягат, защото тяхната очарователност е естествена. Всеки усеща енергията на Гарваните и се обръща към тях, когато има нужда от добра идея или съвет. Това е така, защото те са едновременно изобретателни, дипломатични и идеалистични. В подходяща среда те са безгрижни, романтични и любезни. Освен това са доста търпеливи и интуитивни в отношенията си. Самотни или в неподходяща среда Гарваните стават непоследователни, отмъстителни, прекалено взискателни и дразнещи.

Змия (23 Октомври - 22 Ноември) 
Змиите са надарени с уникална връзка с природата, което е и причина повечето индиански шамани са родени под този зодиакален знак. В тях има заложени силни лечебни способности, поради което често са свързани с медицински професии. Силната привързаност на тази зодия към нематериалния свят кара повечето хора да смятат Змиите за мистериозни и дори страшни хора. Вярно е, че те са потайни, но също така са много грижовни и чувствителни. В подходяща среда те са страстни, вдъхновяващи, полезни и с чувство за хумор. Самотни и в неподходяща среда могат да бъдат унили, често променящи настроението си и склонни към насилие.

Бухал (23 Ноември - 21 Декември) 
Променлив и непостоянен като вятъра, Бухалът е много трудно да бъде описан. Характера им е приятен, естествен и безгрижен. Те обичат да живеят на пълни обороти и обожават приключенията. Това понякога може да им навреди, тъй като действията им могат да са невнимателни, безразсъдни и необмислени. Бухалите често стават еколози, учители или художници. Поради своята адаптивност и гъвкавост те могат да се приспособят към всяка една професия. В подходяща среда Бухалите са чувствителни, ентусиазирани и внимателни слушатели. Когато са в неподходяща среда или самотни те стават войнствени, озлобени и прекалено снизходителни.

Виж още: Каква зодия сте според келтите

Гъска (22 Декември - 19 Януари) 
Практични и умерени, на Гъските винаги можеш да се довериш. Те са упорити и амбициозни и когато си поставят дадена цел винаги я изпълняват. Не изпадат в различни философски размисли, не се колебаят и винаги търсят пътя към успеха и добре свършената работа. Единственото, което може да ги отдалечи от успеха е вътрешния им Аз, който понякога им изиграва лоша шега. Водени от своето желание за доминация Гъските се справят много добре в бизнеса и самостоятелните спортове. Когато са заобиколени от любящо семейство и добри приятели Гъските се открояват във всичко с което се захванат. В подходяща среда те са много страстни, общителни, с чувство за хумор и сензитивни. В неподходяща страна или самотни Гъските могат да се поддадат на натрапчиви поведения, водещи до пристрастяване, които неминуемо ще доведат до тяхното саморазрушение.

Източник: Newage.bg