Няколко лесни стъпки към щастието

Сутринта е най-хубавото време от деня. Светът тепърва се разбужда за работа, слънцето изгрява, човек може да посрещне спокойно деня и да направи някакви дребни неща за себе си. По принцип. 

Истината е, че най-често се събуждаме недоспали, искаме светът да се продъни, за да можем да дремнем още малко и като цяло не е най-положителното време от деня. Другата опция е просто да станем по войнишки и да се изстреляме към задачите, които ни чакат.

И двата подхода обаче не са от най-правилните. Има 5 прости неща, които щастливите хора правят, преди да станат от леглото, и тези неща ги карат да се чувстват много по-добре. 

Ето петте стъпки, които ще ви помогнат да постигнете този душевен комфорт:

1. Изразявайте благодарност 

Един от основните вселенски закони е законът за привличането - каквото си мислиш, това привличаш. Затова колкото и гадни неща да са ни се случили предишния ден, все ще намерим нещо положително. Винаги съществува нещо за което да сме благодарни, просто трябва да погледнем около нас и вътре в нас. Чрез изразяването на благодарност ние чувстваме едно блаженство и щастие от това което имаме. Ако започваме деня си директно с грижите, е почти сигурен знак, че целият ни ден ще премине в негативни мисли и емоции. Обратното също е валидно.

2. Определете целите си за деня 

Добрият план за деня ни дава подреденост и усещане за контрол върху нещата. Когато си мислим, че владеем положението, се чувстваме по-спокойни. Когато сме спокойни, сме и малко от малко щастливи. Поставяйки си цели, ние вече знаем какво трябва да постигнем, какво да свършим и дори какво да избегнем. Ако успеем да се придържаме към този план, всичко е супер. Ако не, връщаме се на гледането откъм положителната страна на нещата.

3. Направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания 

Дишането докарва кислород в мозъка ни. Няколко дълбоки вдишвания успокояват пулса ни, дават ни секунди, в които да се осъзнаем и да видим какво имаме пред себе си. Началото на един ден трябва да започва с прочистена глава и бистра мисъл. Вдишвайки и издишвайки дълбоко и бавно ние постигаме онова относително чувство на комфорт. Основната цел е да почувстваме как стреса и напрежението се разтапят и си отиват. Оттам нататък започваме деня си освежени.

Виж още: 50 начина да сме по-щастливи

4. Една голяма усмивка без причина

Усмивката винаги е добро решение. Самото физическо действие на усмивката изпраща на мозъка ни сигнали, че се чувстваме щастливи. Той пък отключва хормоните на щастието серотонин и ендорфин. Те заливат мозъка и бързо премахват лошото настроение. Допълнително с това повишават и имунитета ни, което е още една причина да се усмихваме. 

5. Простете си за грешките от миналия ден

Всички правим грешки, на които след това се ядосваме. Дали ще е в работата или в личния живот, грешки се случват. Понякога е просто случайно, понякога е необмислено решение. Важното е да си вземем поука и да продължим напред. Ако се връщаме пак и пак към погрешните ни действия, това ни дърпа назад и не можем да се насладим на новия ден. Затова просто трябва да приемем грешките си и да си ги простим.

Виж още: Кои са най-щастливите хора в Европа

Източник: Newage.bg