През какви фази минава сглобяването на една от тези машини

Great Wall Motors (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай, чиито продукти се продават в над 100 държави в цял свят. Great Wall Motors разполага с над 30 филиала и повече от 38 000 служители в световен план.

До 2015 г. GWM планира да достигне производствен капацитет от 2 000 000 автомобила годишно, а до 2020 г. да се превърне в компания № 1 по продажби на икономични SUV и пикапи в цял свят.

В началото на 2012 г. Литекс Моторс откри официално завода си за производство на българските автомобили с марката Great Wall. Съоръжението на компанията, което е разположено край Ловеч, е единствено в България и е едно от най-модерните в Европа. Предприятието официално започна производството на автомобилите Great Wall, предназначени за пазара в страната и цяла Европа. Българската продукция отговоря на изискванията на законодателството на Европейския съюз.

Поточните линии в завода включват 84 работни станции за производство. Всеки автомобил преминава през 7 различни точки на контрол на качеството. Системата за управление позволява всяка една операция по колата да бъде индивидуално проследена и да се проверява качеството и крайния резултат от работата на всеки отделен служител. Всеки автомобил има индивидуален паспорт за качество.

В завода на Литекс Моторс към момента са заети над 150 души, като средната възраст на операторите е 19 години, а на инженерите е 25 години. В ръководния екип участват чуждестранни консултанти и мениджъри с дългогодишен опит в производството на водещи световни автомобилни марки. При достигане на пълен капацитет на завода в него се очаква да бъдат заети близо 2 000 души. Българската компания прилага на практика една от най-съвременните мениджмънт системи за производство на автомобили в света.

В шоурума на компанията, който се намира на входа на самия завод може да се видипървият сглобен автомобил Great Wall Voleex С10, който е излязъл от продуктовата линия на завода. 

В завода на Litex Motor по едно и също време се сглобява само един автомобил. Повече за самото производство на автомобилите Great Wall можете да научите от тези видеа: 

Повече за производствената линия на автомобилите Great Wall

Повече за интериора и купето на автомобилите Great Wall

Повече за интериора и слагането на вътрешните елементи и блокове по централната конзолa на Great Wall

Повече за ходовата част на автомобила

Повече за двигателя на автомобилите Great Wall

Повече за финалното сглобяване на машината

Още за това как се тестват автомобилите Great Wall, преди да бъдат пуснати на пазара