Шест съвета, които биха ви помогнали, ако мразите работата си, но не можете да я напуснете (все още)

Истинско удоволствие е да работиш нещо, което обичаш да правиш, което те удовлетворява и те кара да се чувстваш полезен. Лошото е, че това не е с всяка работа. И понякога се случва дотолкова да ни е дотегнало това, с което си изкарваме парите, че чак да мразим идеята да идваме на работа.

В такива случаи най-добрият вариант е да си намерите директно нова работа, която да ви удовлетворява повече. Това обаче невинаги е възможно и най-малкото, много често не е възможно веднага. Тук идва въпросът как тогава да извлечем максимума на настоящата си работа и да я направите по-приемлива?

Ето няколко неща, които може да пробвате: 

Инвентаризация

Добре се замислете върху настоящата си работа. Как изразходвате времето си? Разделете деня си на неща, които обичате да правите, и такива, които не са ви присърце. Опитайте се да разберете колко време ви отнема всяко от тях. Дръжте очите си отворени за възможности тези обстоятелства да се променят. 

Виж още: Как да напуснем работа с достойнство

Идентифицирайте своето щастие

Какво ви мотивира? Открийте онези детайли от работата, които ви стимулират да продължите напред. Разпознайте силните страни и онези части, които ви утежняват. А сега помислете за начини как да изпълните работните дни с дейности, които са ви любими. 

Разбъркайте и комбинирайте 

Щом инвентаризацията е факт и сте идентифицирали своето щастие, време е да обърнете поглед към следващите задачи, които имате на бюрото. Как да подходите към тях така, че да ви радват? 

Опознайте целите на компанията

Разберете по какъв начин вашите способности могат да допринесат за постигането на целите. Помогнете на другите да постигнат успех.

Виж още: Как да си стъпите на краката след уволнение

Продължете да изпълнявате задълженията си 

Направете така, че мениджърът да забележи, че леко модифицирате работната си позиция, без това да накърнява по някакъв начин първоначалната ви роля. Представяйте се блестящо.

Споделяйте страстите си

Кажете на хората около себе си какво правите. Открийте подкрепа в тяхно лице. Убедете ги колко полезни са промените, които искате да въведете. 

Ако нито едно от тези неща не подейства, значи е по-добре да напуснете или поне сериозно да си потърсите нещо друго като работа.

Виж още: 9 начина да запълним пълноценно времето си, когато си търсим работа

Източник: Inc.com