Бягах да не ме хванат, коментира българката след първото си класирането за финал на 200 м в световно по лека атлетика

След неуспеха на 100 м, където не преодоля полуфинала, Ивет Лалова бяга този петък за медал в другата си дисциплина - 200 м гладко бягане. Тя се класира за финала на световното по лека атлетика в Пекин с четвърто време и личен рекорд - 22,32 секунди.

"Преди да вляза на проверка за старта, Бономи (треньорът й - бел.авт.) ми каза: "Това е нашият шанс, не го проигравай, направи го както трябва." Отговорих му: "Добре". Този човек наистина заслужава, защото той повече от всеки друг знае какви са възможностите ми на 200 м. Сега мога да ви кажа, че имам жестоки резултати на тренировка. И това нещо трябваше да се случи, рано или късно. Много се радвам, че успях да го направя. Това е голямо лично за мен, две десети свалям. Много, много съм щастлива. Радвам се, че най-накрая се отпуших на 200 м. Винаги съм знаела, че бягам много под възможностите си. Знаех, че с този резултат няма начин да не вляза, но въпреки това трябваше да изчакам още два полуфинала", коментира Ивет след края на днешните стартове в Пекин пред BGAthletic.com.

Виж още: Ивет Лалова прекратява спортната си кариера

В квалификационните серии на 200 м българката остана на 0,03 сек от личния си рекорд и сподели шеговито, че треньорът й ще я убие, а сега коментира: "Вчера Бономи не ме уби :-) Каза ми "Видя ли, че можеш, утре можеш да бягаш още по-добре." Не беше толкова впечатлен от самия резултат."

Родената в София 31-годишна спринтьорка прогнозира, че този петък Дафне Схипърс (Холандия) няма да има проблем за титлата, но за подгласничките й не се знае.

"Аз си свърших това, което исках и беше моя неосъществена мечта - един финал на 200 м. Утре с удоволствие ще бягам и се надявам да възстановя добре", заключи лекоатлетката, която вече носи и фамилията на своя италиански съпруг Симоне Колио, неин рехабилитатор.

Финалът на 200 м (жени) е в петък следобед и може да се гледа пряко от 16 ч. по БНТ 1 и БНТ HD.

БНТ ще предава и финала в скока на височина с участието на Мирела Демирева. За първи път от 10 години насам наша атлетка се класира сред най-добрите в тази "българска" дисциплина. Надпреварата за медалите е в събота по БНТ HD от 13,30 ч. и по БНТ 1 от 14 ч.

Не изоставайте в информацията - следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber

Източник: BGAthletic.com; БНТ