Влагането на средства в развиване на младите хора може да донесе сериозни икономически ползи в бъдеще

Инвестициите в образованието, здравето и защитата на правата на младите хора могат да доведат до значителни икономически ползи в бъдеще. Това показва доклад на ООН за населението на света. Според него младежите по света са 1,8 млрд. души.

Докладът е озаглавен "Състоянието на световното население през 2014 година" и е публикуван от Фонда на ООН за населението, пише Economic.bg.

Младите като ключ за бъдещето на икономиката

Данните показват, че инвестирантето на средства в развитие на младите може да повиши икономическото и социалното развитие. Влагането на средства в тях ще им позволи да се развиват и да увеличават потенциала си, както и възможностите за намиране на работа и печелене на пари.

Особено внимание е обърнато на инвестициите в развиващите се страни, където живеят 90% от младите хора по света. До 60% от тях обаче не посещават училище, отпадат от образователната система или са без работа.

Препоръките

В доклада се препоръчват инвестиции в хигиенни принадлежности, санитарна инфраструктура, програми за ваксини за деца, предоставяне на обяд в училище, преодоляване на препятствията, които пречат на момичетата да ходят на училище.