Кандидатката на демократите в САЩ за президент се оказва фен на "Арсенал"

Кандидатът за президент на САЩ Хилъри Клинтън се оказа фен на съперника на "Лудогорец" в Шампионската лига - "Арсенал", пише "Индипендънт".

Бившата първа дама и държавен секретар на САЩ е била забелязана да говори с избиратели в ирландски пъб, който се оказва също така и фенклуб на "артилеристите" в Маями, където изнесе мотивираща предизобрна реч. От фенклуба пък публикуваха снимка Хилъри, на който тя е заобиколена от феновете на "Арсенал".

"Да, това е Хилъри в нашия пъб във Флорида. Хилъри е "артилерист", пише под снимката.

Флорида е един от ключовите щати, които трябва да решат битката за новия президент на САЩ. И ако фенклубът на "Арсенал" не е бил сред ключовите спирки на кандидатката на демократите, то това не попречи на феновете да обявят публично, че Хилари е една от тях

Хилари Клинтън далеч не е единственият известен фен на "Арсенал". Сред феновете на "артилеристите" е и британската кралица Елизабет II, както и принц Хари, за когото се говори, че не пропуска мач на тима на Арсен Венгер. Това е и причината някои да наричат тима иронично "отбора на монархията". 

Други известни фенове на "топчиите" са Роджър Уотърс и Дейвид Гилмор от Pink Floyd, Мик Джагър, американския рапър Джей Зи, световния шампион във Формула 1 за 2008 г. Люис Хамилтън, звездата на снукъра Рони О'Съливан, както и първата ракета на Великобритания Анди Мъри.

Източник: "Индипендънт"