"Несбъдване" е заснет в стила и мащаба на филмовите суперпродукции

Епичен филмов разказ за несбъдната, вечна любов - това не е анонс за поредната сълзлива драма, която идва в кината, а кратко описание на новия клип, който "Б.Т.Р." и Мариана Попова са заснели към съвместната си песен - баладата "Несбъдване".

Режисьор на видеото, което е най-мащабният проект на групата досега, е Петър Петров, оператор - Александър Кърцов, а постпродукцията е дело на "Бубу студио".

Действието се развива на фона на сюрреалистичен пейзаж и природни стихии, генерирани по компютърен път. Това отнело на студиото над 1000 часа труд в продължение на половин година.

Всъщност Петър и Александър са специалисти в създаването на видеоефекти и компютърна анимация, а клипът на "Несбъдване" е създаден по алгоритъма на филми от типа на "Хобит" и "300".

Именно оттук дошъл и големият мащаб на продукцията. По реализирането на клипа са работили 80 души, в това число снимачният екип и специалистите, ангажирани с постпродукцията.

Китаристът Славчо Николов е автор на музиката, текста и оркестрацията на песента, продуцирана от самата група. Парчето от новия им албум "Защо" прозвуча още на юбилейния концерт по случай 20 години на сцената - през юни м.г. в зала "Универсиада".