Умната гривна отчита нивото на алкохол в кръвта ни и ни алармира, когато сме стигнали опасната граница на препиване

Човек и добре да живее, все в някакъв момент се среща с махмурлука. Онова неприятно, болезнено и откровено гнусно състояние, в което усещаш света с цялата му сила да се стоварва върху теб. И всеки, който е изпитвал махмурлук, е търсил бързо и магическо изцеление. 

Оказва се, че има подобен магически предмет, който въпреки че не ни дава лечение на сутринта, успява да ни предпази от лошото препиване още на момента.

Става въпрос за умна гривна, която следи нивото на алкохола в кръвта ни, предупреждава кога да спрем да пием и по този начин ни спасява от махмурлук до края на дните ни, пише в. "Дейли мирър".

Виж още: Сладолед срещу махмурлука

Умното устройство е кръстено BACtrack Skyn Wristband. Предимството му е, че не е инвазивно, лесно се поставя на китката и цената му е ниска. Към момента обаче гривната работи само и единствено с устройства, чиято операционна система е iOS. 

Джаджата тества нивата на алкохол през кожата и ги изпраща чрез блутут на айфон или на айпад. Там софтуерът измерва изпарените през порите нива, прави бързи изчисления и активира аларма при достигането на определени промили. 

Според производителите ѝ гривната съвсем успешно може да замести дрегера и да ни казва кога сме в състояние да шофираме. 

Виж още: Как лекуват махмурлук по света

Цялата информация за промилите гривната изпраща на екрана на мобилното устройство. Могат да се правят безброй проверки на алкохолното съдържание в кръвта ни, тъй като данните от софтуера се актуализират на всяка секунда, ако е необходимо.

Източник: "Дейли мирър"