Южнокорейска компания е създала сладолед, който помага да се възстановим след препиване

Представете си свят, в който махмурлукът може да се излекува със сладолед. Сигурно и работещо. Не, че шкембето, айранът и още 10 хил. други специфични трикове, научени с много време и болка, не работят. Но какво щеше да е, ако имаше сладолед, който безотказно да лекува този бич на съвременното общество - махмурлука.

Южна Корея може и да даде отговор на този въпрос. Миналият петък корейска компания пусна сладолед с вкус на грейпфрут, за който твърди, че има силата да излекува главоболието и гаденето след напиване. 

Според компанията производител продуктът им цели да помогне на онези служители, които идват снощни на работа, както и на онези, които започват работния ден директно след запиване. 

Виж още: 10 вида махмурлук, които поне веднъж са те мъчили

Тайната съставка, която лекувала махмурлука, са стафидите. В корейската народна медицина за прогонване на лошите последици от препиването се използват именно стафиди. 

Сладоледът като решение за махмурлука е перфектен вариант за онези, които не понасят люто или горещо. 

Годишно в Южна Корея се печелят над 150 млрд. долара само от продукти, посветени на борбата с махмурлука. До голяма степен това се дължи на факта, че столицата Сеул е най-голямата дестинация за партита в региона. Освен това в целия региона именно Южна Корея държи първенството по най-много изпит алкохол - 12,3 л. годишно на глава от населението.

Виж още: Откриха как древните са лекували махмурлук

В началото на годината северните им съседи пък обявиха, че са създали алкохол, който не води до махмурлук при прекаляване. Основните съставки на напитката, наречена "Корьо ликьор", са женшен и ориз, а алкохолното съдържание е между 30 и 40%.

И все пак най-добрият начин да се преборите с махмурлука е въобще да не прекалявате. 

Източник: Mashable