Григор Димитров няма да се възползва от евен­туална възможност да бъде записан като резер­ва за Финалния турнир на АТР в Лондон

Най-до­брият български тенисист загуби с 3:6, 3:6 от Анди Мъри на 1/8-финалите на "Мастърс"-а Париж и така приключи сезона, информира Sportal.bg. 

Резерва

23-годишният хасковлия има­ше шанс да попадне сред най-добрите осем за годината, но условието бе да стигне до мача за титлата във френската столица. Пред Григор обаче може да се открие възможност да пътува за Лондон като резерва. 

"Щом не съм се класирал, значи не го заслужавам. Не бих отишъл там, за да се надявам някой да се контузи и аз да вляза в игра на негово място. Това не е моят стил", заяви Григор Димитров в интервю за "Екип". 

Виж още: Гришо: Искам да подобрявам играта си всеки път

Равносметка за годината

За загубата от Анди Мъри, българинът коментира: "Той просто игра твърде добре, няма какво повече да кажа. Очаквах подобно нещо, но не вярвах, че ще задържи такова ниво от началото до края. 

Допуснах някои грешки в началото и той пое контрола над случващото се. Няма да крия, че съм разочарован. Трудно е да се справиш с подобен момент. Искам да си почина няколко дни и ще направя равносметка на 2014-а." 

Роджър Рашийд

Според него сътрудничеството с Роджър Рашийд го е направило по-зрял на корта. 

"Работата, която свършихме преди началото на сезона, като цяло партньорството ми с него и изиграните мачове ми донесоха тази зрялост. Научих много, макар и това да се случи по-бавно от очакваното, но това няма значение, тъй като в момента се чувствам много добре и съм уверен в своите възможности. Това е нещо, което идва с победите. Смятам, че следващият сезон ще бъде много добър за мен, след като през 2014 г. направих най-добрия си сезон до момента. Имам големи очаквания към себе си за 2015 г. и искам да се представя добре в турнирите от Големия шлем", добави Димитров.

Виж още: Гришо: Мога да бия най-добрите