Закуската е най-важното хранене за деня

Питателната закуска дава енергия през целия ден, поддържа усещането за ситост до късно на обяд и ускорява метаболизма. Много хора правят огромна грешка, като не закусват. Така допускат прегладняване, което цялостно влияе зле на организма.

Какви грешки още се допускат често със закуската?

Ядете нещо различно всеки ден

Според скорошно британско проучване хората с драстични разлики в менюто за закуска и най-вече в приетите калории са с 90% по-склонни да трупат коремни мазнини, което е рисков фактор за сърдечносъдови заболявания и диабет.

Храните се твърде оскъдно

Не се притеснявайте, че порцията ви е твърде голяма. Закуската без проблем може да бъде по-обилна. Предполага се, че през целия ден вие ще изразходвате приетите калории. С напредване на деня порциите трябва да стават все по-малки, докато достигнете до вечерята, която трябва да е най-бедното на калории хранене за деня.

Ако спазвате тази максима, гарантирано ще свалите излишни килограми с течение на времето. Този начин на хранене спомага за редукция на теглото, но в дългосрочен план.

Виж още: 10 храни на слабите хора

Ядете фабрично пресовани зърнени закуски, наподобяващи люспи

Този тип зърнени закуски са много разпространени. Доста хора ги предпочитат, защото са вкусни и евтини. Но пресованите пшеничени люспи съдържат изключително малко полезни вещества в сравнение със зърната, от които са направени.

Вместо тях избирайте натурални мюсли с минимална обработка.

Предпочитате краве масло пред фъстъчено масло

Избягването на фъстъченото масло е голяма грешка, защото то дава усещане за ситост много по-дълго от кравето масло. Освен това фъстъците са по-безобидни от гледна точка на холестерола. Така че е по-добре да мажете сандвича си с фъстъчено масло.

Виж още: Как да се отърсим от сутрешната раздразнителност

Източник: az-jenata.bg