На 47 Рене Зелуегър отново играе емблематичната си героиня, близо 15 години след първия филм, вече позабременяла и с Патрик Демпси подръка. Виж трейлърите за "Бриджит Джоунс 3: Бебе на хоризонта", вече в кината

Рене Зелуегър, носителка на "Оскар" за "Студена планина" (2003), влиза за трети път в ролята на Бриджет Джоунс в "Бебе на хоризонта", по кината у нас в средата на септември.

Актрисата, която се беше изгубила от полезрението, се завърна в светския живот през 2014-а, когато променената й външност втрещи холивудските клюкари.

Неотдавна тя се снима в още два филма - трилъра The Whole Truth с Киану Рийвс и драмата Same Kind of Different as Me с Грег Киниър и Джимон Хонсу.

"Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта" е режисиран от Шарън Магуайър, която засне и "Дневникът на Бриджет Джоунс" (2001).

На първия кадър героинята й отново гушна дневника си с червената подвързия, но вече под формата на таблет, а трейлърите очертаха новия любовен триъгълник, този път с Колин Фърт и американеца Патрик Демпси (покойния вече д-р Блян от "Анатомията на Грей"). Въпросът е: Кой е бащата?

Пет години след края на връзката й с Марк Дарси (Колин Фърт, вече на 55) заварваме Бриджет Джоунс все още госпожица - прехвърлила 40-те и отдадена на работата си като продуцент на телевизионни новини.

Новата й кариера е доста успешна и тя е отказала цигарите, пие по-малко шардоне, не се вманиачава по теглото си (но е поотслабнала), а книгите за усъвършенстване и самопомощ са заменени от обществено-политическа литература. 

Завръща се и старият й приятелски кръг, в който всички, освен нея, вече са обвързани. Джим Броудбент отново играе баща й, който във фантазиите й я води до олтара, а Ема Томпсън, поканена и за съсценарист, влиза в ролята на нейната гинеколожка.

Съавтор на сценария е Дан Мейзър, работил със Саша Барон Коен по комедиите му за Али Джи, Борат и Бруно.

Сюжетът се базира не на последния роман от Хелън Филдинг "Луда по онова момче", където Бриджет вече е вдовица с две деца и младо гадже - в основата са междинни текстове след втората част, която беше озаглавена "На ръба на разума" и екранизирана през 2004-та.

Хю Грант, който игра във филма от 2001-ва и продължението му, обаче е преценил, че на прага на 56-те е твърде стар за романтични комедии. Все пак ако сте се затъжили за него, можете да го гледате как партнира на Мерил Стрийп в поредната й биографична роля.

Мястото му в живота на Бриджет Джоунс се заема от задокеанския секссимвол Демпси. Актьорът, който през януари навърши 50, изкара 11 сезона в популярната медицинска драма "Анатомията на Грей", където игра неврохирурга д-р Дерек Шепърд.

Миналата година обаче героят му беше изненадващо ликвидиран и сега актьорът е свободен да се отдаде на по-мащабни филмови проекти.

През последните месеци той се е посветил на хобито си - автомобилните състезания, и е вместил снимките на Острова между отделните стартове.

Демпси анонсира участието си в британската продукция, като сподели в "Инстаграм" своя снимка пред киностудията "Пайнуд" със задължителния за Острова чадър.

А в края на миналата година новият любовен триъгълник се появи и на корица в американското сп. "Ентъртейнмънт уикли" - като анонс за един от най-очакваните филми през 2016-а.