Българинът отново стъпи на стадиона на "Манчестър Юнайтед", но този път като част от отбора на световните футболни легенди в благотворителен мач на УНИЦЕФ

Димитър Бербатов отново се разписа на стадиона на бившия си клуб "Манчестър Юнайтед" - "Олд Трафорд", а публиката го посрещна с бурни аплодисменти. Това стана по време на благотворителен мач на УНИЦЕФ, събиращ пари за изграждане на по-безопасна среда за децата от Третия свят. 

В мача, противопоставящ футболните легенди на Англия и останалата част от света, Бербатов влезе като резерва, но успя да блесне, вкарвайки двата гола за своя отбор. Заедно с бразилеца Роналдиньо българинът успя да сътвори страховит тандем, който буквално си играеше със защитата на англичаните. Двамата зарадваха публиката на "Театъра на мечтите" със зрелищни комбинации с по едно докосване и забавни финтове. 

Играта на Бербатов бе похвалена обилно от коментаторите на мача, сред които беше и легендарният вратар на "червените дяволи" Петер Шмайхел. 

В шоуто взеха участие легенди като Дида, Кафу, Яп Стам, Едгар Давидс, Фабио Канаваро, Дейвид Сиймън, Сол Кембъл, Фил Невил, Роби Фаулър, Джейми Карагър, Дани Мърфи, Киърън Дайър и Джърмейн Дефоу. Именно Дефоу, който е бивш съотборник на Бербатов в "Тотнъм", вкара два от головете за Англия.

Според правилата на мача всеки отбор имаше в състава си по осем футболни легенди и 12 звезди от шоубизнеса. Сред знаменитостите, показали футболните си умения, бяха актьорите Майкъл Шийн, Майкъл Морисън, Деймиън Луис, певецът Оли Мърс, Серж Пицорно от Kasabian, Луис Томлинсън от One Direction.

Отборът на домакините беше воден от Сам Алърдайс с Роби Уилямс като негов помощник, а световният тим на УНИЦЕФ - от мениджъра на шампиона "Лестър" Клаудио Раниери, подпомогнат от друга звезда на One Direction, Найл Хоран.

Специален гост на "Олд Трафорд" беше Краля на футбола Пеле, който се ръкува с всички играчи преди първия съдийски сигнал на Хауърд Уеб. Двубоя изгледа и новият мениджър на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо. 

В отбора на Останалата част на света заедно с Бербатов бе и актьорът Иван Реон, който играе Рамзи Болтън в сериала на HBO "Игра на тронове" - един от най-бруталните злодеи в цялата поредица.

Той се включи към края на мача, като коментаторите на срещата не пропуснаха да го представят подобаващо: "Господарят на Зимен хребет, Пазителят на Севера е на полето".

Самият мач завърши 3:2 в полза на легендите от Англия. За тях голове отбелязаха Марк Райт след брилянтно изпълнен пряк свободен удар (51-ва минута), Джърмейн Дефоу след контраатака (77-а минута) и отново той след друга бърза атака на англичаните.

Бербатов отново зарадва почитателите си във "Фейсбук", като периодично качваше клипове и снимки от съблекалните. Той се включи на живо както от автобуса преди мача, така и от самия стадион, като позира специално с Роналдиньо и Роби Уилямс. 

Berbatov i ronaldinyo predi blagotvoritelniya mach na unitsef

Berbatov i robi uilyams sled blagotvoritelniya mach na unitsef

За благородната кауза бяха събрани 5,4 млн. британски лири. Парите идват от билети за мача (70 хил. души са се наслаждавали на шоуто на "Олд Трафорд"), както и от дарения в сайта на кампанията