Няколко полезни, но непознати функции на социалната мрежа

"Фейсбук" е може би най-популярната социална мрежа в света със своите около 1 млрд. потребители, които влизат ежедневно. Тя е средство за комуникация, борба със социалната изолация, а в последните години и за бизнес. За да са в крак с нуждите на потребителите си, от компанията постоянно правят нововъведения. Въпреки това някои от функциите и възможностите остават все пак слабо познати.

Онлайн изданието PopSugar Tech е подбрало именно 7 такива полезни, но масово неизвестни трика, които ще направят пребиваването ви във "Фейсбук" по-приятно:

1. Въпреки че от компанията официално искат потребителите на мобилни устройства да използват чат приложението Messenger, за да могат да чатят с приятелите си, през мобилната версия на официалното "Фейсбук" приложение все още можем да изпращаме и получаваме съобщения, като работи и чат платформата.

2. Когато сменим статуса на връзката си, "Фейсбук" уведомява всичките ни приятели, които ни следят. Това може да бъде избегнато чрез секцията About/Информация > Relationship/Семейство и взаимоотношения. Отам може да промените опцията на видимост на статуса, така че да можете да го виждате само вие. Така може да бъде сменен без никой да разбере.

3. Всеки потребител има личен имейл адрес, който е видим в секцията с настройки. Изпращането на текст и/или снимки до този имейл ще ги публикува автоматично в профила на потребителя.

4. Ако инсталирате на браузъра си или на смартфона си приложението Facebook Unseen, досадното "seen", когато едно съобщение е видяно, но не му е отговорено.

Виж още: Шест трика за по-интересни статуси във "Фейсбук"

5. Facebook позволява използването на emoji смайлита, специални иконки и символи. Те могат да се взимат от добавки за браузъри, готови списъци или специални emoji приложения-клавиатури за мобилни устройства.

6. Приложението на "Фейсбук" за мобилни устройства има функция за ограничаване на проследяващите реклами. Тя е налична в общите настройки на приложението. В настройките на профила също има подобни опции.

7. "Фейсбук" позволява публикуването на анимирани GIF файлове. Сайтът Giphy разполага с готови GIF-ове, чийто линкове могат да се споделят като своеобразни кратки видеа във Facebook. Те ще имат бутон за активиране, чрез който анимацията ще може да се гледа.

Източник: PopSugar Tech